(închide)

Olimpicii Mihnea Popeangă și Vlad Țîr, admiși la universități de prestigiu din Anglia

 

Mihnea Popeangă și Vlad Țîr, olimpici absolvenți ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” (CNTV), au fost admiși la universități din Marea Britanie. Mihnea Popeangă a bifat și reușita mediei 10 la examenul de Bacalaureat, după ce a depus contestație. Vlad Țîr va studia la Oxford în Marea Britanie, făcând public acest lucru în emisiunea jurnalistului Narcis Daju la Târgu-Jiu Tv. Mihnea Popeangă va studia la  Manchester, la Facultatea de Informatică.

Mihnea Popeangă a fost unul dintre cei mai buni elevi gorjeni, câștigător al multor olimpiade naționale, participant la numeroase competiții școlare, a învățat mereu foarte bine. Din păcate, când s-a afișat rezultatul examenului de Bacalaureat, la fel ca alți elevi buni, a fost dezamăgit de media finală, așa că a depus contestație. După afișarea rezultatelor contestațiilor, Mihnea Popeangă are media 10 la Bacalaureat. „Știam că am făcut destul de bine și cât învățasem. Am vorbit și cu doamna profesor Cristina Goanță, i-am expicat ce am scris și am luat hotărârea să depun contestație. Subiectele de la Bacalaureat au fost destul de ușoare. Nivelul de dificultate a fost cam același față de anii trecuți. De mare ajutor au fost testele de antrenament publicate de Minister. Subiectele de la Bac au fost mai ușoare decât cele din testele de antrenament“, a spus Mihnea Popeangă. Acesta va merge să studieze la o facultate în Anglia. Tânărul a fost admis la universitatea din Manchester, la Facultatea de Informatică: „Am fost admis. Trebuia ca media de la Bacalaureat să fie mai mare de 9,50 și nota la Matematică să fie cel puțin 9,50. Consider că este o oportunitate, mai ales că, de anul viitor, elevii din Uniunea Europeană nu vor mai avea același statut cu elevii englezi în privința taxelor și a împrumutului de la stat acordat pentru studenți. În România sunt admis la toate facultățile din domeniu. Intrasem ca olimpic la Politehnica București, la Calculatoare, și eram admis și la Facultatea de Informatică de la Cluj, dar am fost puțin dezamăgit de cum au reacționat facultățile de la noi și cum au fost tratați candidații, pentru că anunțul că nu se mai susține admitere a fost dat cu trei săptămâni înainte“.

Și olimpicul Vlad Țîr va studia în afara granițelor, el fiind admis la University of Oxford. Elevul gorjean este olimpic la matematică, fizică și informatică. „Acest proces de admitere la Oxford a început în toamna anului trecut. Toți cei care am vrut să mergem la facultăți în Anglia trebuia să aplicăm pe o platformă online. Acolo ne-am introdus toate datele noastre și să scriem o scrisoare de intenție, iar unul dintre profesorii noștri trebuia să ne elibereze o scrisoare de recomandare. După am susținut un examen de matematică și fizică la București, la începutul lunii octombrie. Apoi, o treime dintre aplicanți, am fost chemați la universitate pentru a susține trei interviuri. La o luna distanță, au ajuns și rezultatele, fiind admis”, a spus Vlad Țîr, la Târgu Jiu Tv.

Galerie foto


Vizualizări: 2,257

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste