(închide)

Gorjul are in total 7 medii de 10 la examenul de Bacalaureat!

 

Au fost afisate contestatiile la examenul de Bacalaureat de anul acesta, prima sesiune. Astfel, dupa contestatii, inca 3 elevi din Gorj-doi de la licee din Targu Jiu si unul din Novaci-au obtinut media 10 la probele sustinute. Potrivit ISJ Gorj, noile medii de 10 au fost obtinute de un elev al Colegiul National Tudor Vladimirescu-olimpicul Mihnea Popeanga, o eleva a Colegiului National Ecaterina Teodoroiu-olimpica la biologie Mihaela Andrei si de o eleva a Liceului Teoretic Novaci-olimpica Adriana Mota. 

Inainte de contestatii, patru absolvenți de liceu din județul Gorj reușisera să obțină media maximă la examenul de Bacalaureat: doi dintre aceștia sunt de la Liceul „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, unul de la Liceul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari și unul de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru. Potrivit Danei Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, procentul de promovare la prima sesiune a Examenului de Bacalaureat în județ este de 49,75%.

Ștefan Mihnea Popeangă  s-a calificat de a lungul anilor la olimpiade naționale, iar in 2018 s-a calificat la 3 o data: la Informatică, Geografie și Științele Pămantului (olimpiadă interdisciplinare: Fizică. Chimie; Biologie și Geografie)! Adolescentul spune că a muncit foarte mult pentru a obține acest rezultate. „Domnul professor Nodea Eugen mi-a spus: cei tari se iau la trântă cu cele mai mari provocări! Și l-am ascultat! (…) Sincer să fiu, da, iau în calcul această variantă de a studia în străinătate, la facultate. Rămâne de văzut pe viitor ce mă voi decide să aleg după ce voi cântări atent opțiunile avute”, spunea atunci olimpicul.

Felicitari tuturor!

Vizualizări: 1,146

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste