Patru specialiști ai Muzeului Județean Gorj au participat la un curs de „Educație muzeală” în Cipru

 

Patru specialiști din cadrul Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” au participat, în perioada 24-30 august 2021, la cursul ”Behavioral and cognitive practices in the field of museum-related adult education” – ”Educație muzeală – Practici comportamentale și cognitive în domeniul activităților cu adulții”, susținut de F.G.G. EDUCULTURE Center of Education Limassol, prin programul Erasmus, în Limassol, Cipru.

Potrivit reprezentanți.or Muzeului Județean Gorj, scopul participării la acest curs a fost acela de a învăța noi tehnici de lucru cu vizitatorii și de înțelegere a comportamentului acestora în spațiul muzeal. Cursul teoretic a fost ținut în Limassol de către un specialist Educulture, fiind structurat pe durata întregii participări. De asemenea, în fiecare zi, după parcurgerea părții teoretice, participanții au vizitat în mod organizat mai multe muzee din Limassol și Nicosia, o galerie de artă și un sit arheologic, două castele medievale și centrele istorice ale celor două orașe vizitate (Limassol și Nicosia).
„Comportamentul vizitatorilor, interesele lor, motivele pentru care aleg să viziteze (sau nu) un muzeu, ce așteptări au de la această vizită, la ce fel de muzee merg oamenii, unde stau mai mult, cum le place să își petreacă timpul liber, cum interacționează vizitatorii cu expozițiile muzeului, importanța feedbackului, vizibilitatea muzeului în comunitate și multe alte aspecte au fost abordate atât în timpul cursului teoretic, cât și în vizitele practice”, transmit cei de la Muzeul Județean. Cu ocazia acestor vizite, participanții la curs au avut ocazia să cunoască diferite aspecte din cultura cipriotă, să observe modalitățile de expunere și punere în valoare a patrimoniului, relația cu vizitatorii, gradul de interacțiune și, în general, felul în care obiectivele turistice și culturale cipriote sunt puse în valoare.
Mobilitatea din Cipru face parte din proiectul "Muzeul învățării active" derulat de Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, finanțat prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Educația Adulților.

Galerie fotoVizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste