(închide)

Pensiunea Edera, vacanță de vis în locuri de poveste! În Fundata-Brașov respiri cel mai curat aer din România

 

Fundata este comuna așezată la cea mai mare altitudine din România, specialiștii ajungând la concluzia că aici se respiră cel mai curat aer din țara noastră. Este o destinație devenită foarte cunoscută în ultimii ani, fiind apreciată de mii de turiști români și străini. În Fundata sunt numeroase pensiuni, una mai atrăgătoare ca alta, iar localnicii sunt vestiți pentru ospitalitatea cu, care își primesc turiștii. Pentru că în ultimele luni am fost încercați de criza sanitară, astăzi vă propunem o pensiune situată într-un loc de vis, retras, liniștit, cu servicii excelente și gazde primitoare: Pensiunea Edera din Fundata, județul Brașov, care se află în punctul cel mai înalt al culoarurui Rucăr- Bran.

Străjuită de munții Bucegi și Piatra Craiului, Fundata este destinația potrivită pentru verile toride, în care cu toții ne dorim să fugim de agitația marilor orașe și de poluare. Aici, la Fundata din județul Brașov, specialiștii au ajuns la concluzia că este cel mai curat aer din România, cel mai probabil și datorită faptului că localitatea este situată la 1360 m altitudine. Peisajele montane te lasă fără cuvinte, oamenii primitori și posibilitățile de petrecere a timpului fac din această destinație una de trecut pe lista de călătorii! Istoric, satele Fundata și Șirnea-unele dintre cele mai celebre din România-apar menționate ca atestare pe la 1732 și 1729. Satul Șirnea, situat la poalele Munților Piatra Craiului, face parte din comuna Fundata și în 1968 a primit titlul de „sat turistic”, primul din țara noastră, fiind urmat în 1973 și de Fundata. La Fundata și Șirnea vei găsi case cu arhitectură românească veche nealterată de era modernă, locuințe frumoase de munte, acoperite cu șiță, simple, care te cuceresc și te duc înapoi în timp. 

În Fundata există numeroase pensiuni agroturistice, dar nouă ne-a atras atenția Pensiunea Edera a familiei Olteanu. Amplasată într-un peisaj absolut mirific, Pensiunea Edera se află în punctul cel mai înalt al culoarurui Rucăr- Bran, renumit pentru frumusețile sale naturale. Dacă vă cazați aici, trebuie să știți că puteți vizita cele mai apropriate atracții: Castelul Bran-14 km, Cheile Dambovicioarei -9 km, Cheile Grădiștei Fundata 3 km, Cetatea Râșnov -25 Km, Dino Parc Râșnov-25 km, Satul Fundățica 3 km (parc de aventură cu tiroliane) și celebrul și pitorescul sat Șirnea 3 km (atracția de aici este muzeul satului). 

Pensiunea Edera, locul unde te simți ca acasă!

Această pensiune agroturistică este deținută de familia Olteanu, soțul, soția și fiul lor fiind cei care se ocupă de tot. Turiștii care le-au trecut pragul spun că sunt oameni primitori, mereu la dispoziția oaspeților, amabili și săritori! Pensiunea Edera a luat ființă în 2006, când soții Olteanu au decis să transforme casa părintească în spații de cazare. An de an au investit ceea ce câștigau, iar astăzi pensiunea este la standarde europene. „Pensiunea Edera are restaurant, bar, lounge comun și grădină. Toate camerele au baie privată și TV cu ecran plat cu canale prin satelit. Oaspeții pot face karaoke și beneficiază de bucătărie comună. Pensiunea Edera servește micul dejun tip bufet în fiecare dimineață, cu produse din gospodăria proprie, proaspete și gustoase. Primim turiștii într-o pensiune agroturistică îngrijită și amenajată în stil rustic vânătoresc, cu finisaje din lemn masiv și multe trofee de vânătoare. Curtea pensiunii are o suprafață de 6.000 mp și avem șase foișoare, o terasă, două locuri amenajate pentru grătar, patru leagăne din care panorama spre munți este extraordinară. Avem 10 hectare de pajiște și pădure unde turiștii se pot plimba!”, a spus Petruț Olteanu, proprietarul pensiunii, pentru Pagina Olteniei.

Familie cu experiență în turism

Când au decis să își facă propria afacere de familie, soții Olteanu aveau deja experiență în domeniul turistic. Absolvent al Liceului Economic, Petruț Olteanu spune că a lucrat ca barman vreme de două decenii și a învățat direct de la clienții săi cum trebuie să îi tratezi pe cei care îți calcă pragul. Pasionați de domeniul turistic, soții Olteanu fac tot ce le stă în putință ca să le ofere oaspeților sejururi de neuitat. De la mâncarea pregătită cu pasiune, la curățenia din camere și felul în care se poartă cu turiștii, totul este la standarde înalte. „Suntem o familie cu o experiență de peste 20 ani în turism. La Peniunea Edera nu avem angajați, ne ocupăm personal de locatie și turiști, dându-ne tot interesul. Turiștii trebuie să revină la noi, abia atunci putem considera că facem o treabă bună. Și avem turiști care revin frecvent! Din păcate, ultimele trei luni au fost dificile, ca pentru toți cei care activează în acest domeniu.  Am redeschis în luna mai, după 15, însă lumea este speriată. Respectăm toate regulile impuse de autorități, distanțare socială, material de protecție, avem rezervări mai puține, dar sperăm să își revină turismul românesc! Primim vouchere de vacanță și pe hârtie și în format electronic. De exemplu, anul trecut în această perioadă am avut pensiunea ocupată 60%, acum doar 15%. Ne găsiți și pe Facebook și pe pagina noastră de internet. Vă așteptăm cu mare drag îmtr-un loc de poveste și de povestit!”, a mai adăugat Petruț Olteanu pentru Pagina Olteniei. Faceți-vă planurile de vacanță și treceți pe lista Dumneavoastră și Fundata-Brașov! Căutați Pensiunea Edera și bucurați-vă de o vacanță de poveste!

Pensiunea Edera din Fundata contact https://edera.business.site/ sau AICI. Îi găsiți și pe pagina de Facebook Pensiunea-Edera

Galerie foto






Vizualizări: 6,548

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste