Performanță unică în istoria Colegiului Mătăsari! Cristina Lupu a obținut singura medie de 10 de la examenul de bacalaureat

 

Examenul de bacalaureat a fost piatra sa de încercare și a reușit să obțină ceea ce își propusese! Eleva Cristina Lupu va rămâne în istoria Colegiului Tehnic Mătăsari, comună din județul Gorj, căci a obținut media 10 la bacalaureat, medie neobținută vreodată de alt elev! Trebuie menționat faptul că fata nu a făcut nici măcar o oră de meditații. „În istoria unității de învățământ, din ultimele două decenii cel puțin, niciun elev nu a mai obținut media 10! Cristina Lupu este unicul elev de 10 pe linie la bacalaureat! Este în principal meritul ei, dar și al profesorilor care au îndrumat-o”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, profesorul Vasile Iliescu, directorul Colegiului Tehnic Mătăsari. 

Anul acesta a fost unul bun pentru Colegiul Tehnic Mătăsari, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat fiind cea mai bună din ultimii 10 ani! De asemenea, eleva Cristina Lupu a demonstrat cu vârf și îndesat-cum spune vorba românească-că, dacă vrei, reușești ceea ce ți-ai propus prin multă muncă! Cristina Lupu a obținut media 10 la bacalaureat, arătând întregului județ că inteligența și munca constantă sunt ingrediente ale succesului școlar în orice condiții! A muncit singură, nu a mers la meditații, s-a concentrat foarte bine pe tot ce avea de făcut și a reușit. Va rămâne în istoria Colegiului Tehnic Mătăsari (cel puțin până în prezent n.red) ca singurul elev de 10 la BAC! „Mă așteptam pentru că am aspirat la media 10 încă de când am început clasa a 12-a mi am impus acest mindset. Am început să mă pregătesc din februarie, singură, acasă. Am considerat că nu am nevoie de meditații, stiam că pot reuși și singură și se pare, că am reușit. Am descoperit un mod mai ușor, cel puțin pentru mine, de a reține informațiile și mi-am organizat timpul într-un mod eficace. Am avut emoții, deși știam că într-un final, va fi totul bine. În ceea ce priveste subiectele, au fost, cred eu, accesibile pentru mine. Încă de când am fost mică am participat la multe olimpiade și concursuri didactice, eram familiarizată cu această atmosferă de bac”, a spus fata pentru Pagina Olteniei.

Va urma facultatea de medicină

De-a lungul anilor școlari, Cristina Lupu a învățat mereu bine, dorindu-și să acumuleze cât mai multe cunoștințe care o vor ajuta pe viitor. Spune că a și avut noroc de profesori foarte bine pregătiți care i-au îndrumat pașii spre reușită. „La școală întotdeauna am avut rezultate foarte bune, am avut profesori excepționali și foarte bine pregătiți care și-au dat stăruința, au depus eforturi ca toți să promovăm, și mai mult de atât, ne-au îndrumat și pașii în viață cu sfaturi demne de urmat. Le mulțumesc tuturor în egală măsură. Paradoxal, zic eu, o să urmez facultatea de medicină având în vedere că în școala generală mă pasionau și chimia și fizica, chiar dacă am ales profilul uman.  Mă consider un om echilibrat, modest și sârguincios, care întotdeauna când își propune ceva, obține”, a mai adăugat eleva de 10.

Are și un sfat pentru generațiile care vor susține bacalaureatul în viitor: „Pentru elevii care vor susține anul viitor bacalaureatul, cheia succesului cred că este rezolvarea a cât mai multe teste de antrenament, folosirea highlights urilor care, pe mine, m-au ajutat foarte mult, deoarece vizual, mai ales la istorie, am putut reține datele esențiale mult mai eficient. Și mai mult decât atat, învățați logic, faceți analogii între evenimente etc, tocitul nu ajută deloc, mai mult încurcă. Cred că bacalaureatul, examenul maturității nu este greu dacă muncești și ești constant învățând, devine chiar plăcut la un moment dat, iar satisfacția de la final când afli notele este nemăsurată!”.

Felicitată de comunitate și nu numai

Directorul unității de învățămânr a felicitat-o pe eleva de 10 și spune că este meritul ei, dar și al profesorilor care i-au predate la clasă. „Este în principal meritul ei, dar și al profesorilor care au îndrumat-o și al familiei ei! Ne bucurăm pentru rezultatele foarte bune ale elevilor noștri, ne onorează și ne dau responsabilitate, curaj și speranța că vom continua pe acest trend ascendant. Avem cea mai bună rată de promovabilitate din ultimii 10 ani. Îi felicit pe toți și le doresc mult succes în continuare!”, a declarat Vasile Iliescu, directorul Colegiului Tehnic Mătăsari. „FELICITĂRI din toată inima LUPU CRISTINA VICTORIA pentru nota 10 obținută la examenul de bacalaureat, o performanță unică în istoria Colegiului Tehnic Mătăsari. Felicitări tuturor absolvenților care au promovat acest prim examen al vieții. Felicitări domnilor Profesori care i-au îndrumat cât și părinților care le-au acordat sprijinul zilnic. MULT SUCCES ÎN CONTINUARE!”, transmit și ceilalți reprezentanți ai Colegiului Tehnic Mătăsari.

Galerie foto



Vizualizări: 7,972

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste