Piesa 'Sărutul', prezentată la Teatrul 'Odeon' cu ocazia Zilei Naţionale Brâncuşi

 

Piesa "Sărutul" a Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu-Jiu va fi prezentată, pe 19 februarie, la Teatrul "Odeon" din Bucureşti, cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Naţională Brâncuşi, la 143 de ani de la naşterea sculptorului gorjean.

"Referitor la Ziua Naţională Brâncuşi, suntem bucuroşi şi onoraţi să-l sărbătorim pe patronul spiritual al oraşului nostru în Bucureşti, vom fi la Teatrul 'Odeon', la acest eveniment organizat în parteneriat cu Liga Culturală 'Fiii Gorjului', cu Asociaţia 'Acasă la Brâncuşi', cu Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean. Spectacolul 'Sărutul', în regia domnului Horaţiu Mihaiu şi coregrafia Mălinei Andrei, va fi prezentat pe 19 februarie, la ora 19,00, la Teatrul 'Odeon' Bucureşti. Este o adevărată bucurie pentru noi, pentru că e cea mai bună locaţie în care să putem desfăşura la standardele cele mai apropiate de cele pe care le avem şi noi aici, la sala din Teatrul Dramatic 'Elvira Godeanu', şi suntem mândri că o putem face, mai ales că vom avea parte de invitaţi de marcă, atât oficialităţi de la nivel local, judeţean şi naţional, dar şi oameni de teatru, critici", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Primăria Târgu-Jiu, directorul Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu", Cosmin Brehuţă.

De asemenea, în zilele de 18 şi 19 februarie 2019, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare "Constantin Brâncuşi", Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu vor organiza "Colocviile Brâncuşi", manifestare dedicată Zilei Naţionale Brâncuşi, la 143 de ani de la naşterea sculptorului.

Luni, 18 februarie, la Galeriile Municipale de Artă, va fi vernisată expoziţia "Umbra", a sculptorului Valer Neag, iar marţi, 19 februarie, sunt programate trei evenimente: conferinţa ştiinţifică "Brâncuşi - La vie, la mort, le temps", susţinută de către criticul de artă francez Serge Fauchereau, autor al lucrării "Pe urmele lui Brâncuşi", apoi vernisajul expoziţiei "Secvenţe" a artistului plastic clujean Vasile Tolan, iar seara se va încheia cu un concert susţinut de către solista Alexandra Fits, acompaniată la pian de Mariano Castro.

Parteneri ai evenimentului sunt Muzeul Naţional al Literaturii Române, Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici, Muzeul Judeţean Gorj "Alexandru Ştefulescu", Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu", Clubul Rotary şi Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie, Respect - ADER.

Sursa: Agerpres

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste