(închide)

Planul Roșu de intervenție activat în Gorj! Instalația de oxigen de la Spitalul Covid Cărbunești s-a defectat

 

Instalația de oxigen de la Spitalul Târgu-Cărbunești s-a stricat. A fost activat codul roșu. Bolnavii sunt mutați în ambulanțe și trecuți pe oxigenul din mașini.

Din cauza acestei defecțiuni, oamenii aflați la ATI sunt ventilați manual. ISU a trimis butelii de oxigen, ambulanțe și autospeciale. Sunt 100 de pacienți internați la această unitate medicală iar 15 sunt la ATI, potrivit declarațiilor prefectului Marcel Iacobescu.

„În acest moment, facem tot ce este posibil ca viețile oamenilor să nu fie în pericol. În ATI sunt instalațiile de oxigen cu priză, cum există în orice spital din țară. A clacat efectiv instalația, aparatul care produce oxigen”, a precizat Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj.

”S-au mobilizat mai multe resurse din județele limitrofe. Este o defecțiune a instalației de oxigen, motivele defecțiunii nu le știu dar județul a reacționat foarte bine. S-au trimis 5 ambulanțe SMURD, 4 de la SAJ. Și din județele vecine s-au trimis ambulanțe și butelii de oxigen care să fie folosite temporar până la remedierea stocatorului de oxigen. Ce s-a făcut acolo de către ISU este foarte bine, în acest moment” a declarat, la Digi 24, șeful DSU, Raed Arafat.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste