Poți primi 400.000 de lei pentru proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională! Află cum

 

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 11 ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Organizațiile non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu nevoi speciale au la dispoziție o lună în care se pot înscrie pentru a obține finanțare.

Fondul total pus la dispoziția organizațiilor în cadrul acestei ediții este de 400.000 de lei. Începând din acest an, înscrierile se fac online până pe 12 octombrie 2019 inclusiv.

Evenimentul de lansare a noii ediții a programului a fost organizat la Universitatea Emanuel din Oradea. În deschiderea evenimentului a fost pusă în scenă piesa de teatru Scufița Roșie, în interpretarea copiilor incluși în proiectul Terapie prin teatru, artă și culoare, derulat de Asociația Down Activ Moldova din Botoșani. Totodată, în cadrul evenimentului, cele 20 de organizații beneficiare ale ediției precedente, au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2018 - august 2019.

În decursul celor nouă luni ale ediției anterioare, peste 650 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin joc și dramaterapie; psihodramă pentru copii și jocuri de rol; terapie prin povești și povești terapeutice; terapii asistate de animale; terapie prin artă – muzică și muzică asistată, desen, modelaj, pictură, tehnologie digitală (realitate virtuală, filme animate); terapii experiențiale prin activități în aer liber și în apă. Scopul acestor activități terapeutice a fost îmbunătățirea calității vieții a copiilor și a familiilor acestora.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste