(închide)

Premieră! GorjFest pentru copii, la Țicleni, în Parcul Bisericii Sfântul Gheorghe: „Descoperim și promovăm noi talente!”

 

Vești bune vin de la Țicleni! În Parcul Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Țicleni va avea loc luni și marți, 12-13 iulie 2021, prima ediție a festivalului GorjFest copii! Zeci de copii talentați vor lua lecții de la artiști și meșteri populari în cadrul celor două zile de festival. Vor învăța să picteze icoane și să împletească diverse obiecte, vor afla despre importanța icoanelor,  a obiceiurilor și a tradițiilor populare. De asemenea, va fi o bună ocazie pentru cei mici și pentru cei mari să socializeze, să se apropie unii de alții și mai ales să învețe lucruri noi și benefice. 

GORJFEST COPII, festival aflat la prima ediție, va avea loc la Țicleni. Primăria Oraşului Ţicleni, împreună cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Arte „Constantin Brâncuşi" Târgu Jiu, Casa de Cultură a Oraşului Ţicleni şi Parohia Ţicleni, Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe organizează în zilele de 12-13 iulie 2021, GORJFEST COPII, prima ediție. Potrivit organizatorilor, este o tabără de creaţie artistică care va promova copiii talentaţi, prin participarea directă a acestora la diferite activităţi. Copiii participanți vor beneficia de îndrumare şi coordonare în aprofundarea cunoştinţelor legate de acest domeniu minunat al artelor. Iată care va fi programul de desfăşurare a evenimentului:
Duminica, 11 iulie 2021 - amenajarea locului de desfăşurare şi montarea echipamentelor tehnice şi anexe; Luni, 12 iulie 2021 - pregătirea activităţii si desfăşurarea acesteia începând cu orele 10:00; Marţi,13 iulie 2021 - pregătirea activităţii şi desfăşurarea acesteia începând cu orele 10:00, Miercuri, 14 iulie 2021 - demontarea echipamentelor tehnice şi ecologizarea zonei. „Ne dorim ca prin această tabără să descoperim şi să promovăm noi talente din domeniul minunat al artei, dar și promovarea culturală a zonei şi a potenţialului acesteia”, a spus profesorul Cristina Negreanu, directorul Casei de Cultură Țicleni. 
La activităţi vor lua parte cei mai talentaţi elevi dintre cei care frecventează cursurile în cadrul Casei de Cultură şi din cadrul grupului parohial „Bucuria Luminii". „Este o mare bucurie pentru noi să fim gazdele primei ediții a GorjFest copii. Parcul Bisericii este pregătit să îi primească pe copiii participanți și pe artiștii care ne vor onora cu prezența. Ne dorim să putem organiza cât mai des astfel de activități care ajută la dezvoltarea personală a copiilor din parohie și nu numai. Este o bună ocazie să fim împreună, să ne bucurăm de artă, să învățăm lucruri noi, să ne apropiem chiar și de Dumnezeu, căci El face totul posibil! Le mulțumesc reprezentanților Primăriei Țicleni, domnului primar Radu Constantin, doamnei Cristina Negreanu și partenerilor de la CJCPCT Gorj și Școala Populară de Artă, domnilor Pompiliu Ciolacu și Teodor Dădălău pentru implicare. Vă așteptăm cu drag în cele două zile de festival. Este un eveniment foarte important pentru comunitatea din Țicleni și ne dorim să îl organizăm an de an de acum încolo. Vor fi alături de noi ABUND Berry, BABYLON Club, Grădina cu flori și ROYAL NATURAL HONEY și le mulțumim", a spus, pentru Pagina Olteniei, preotul paroh Dragomir Țicleanu. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,476

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste