(închide)

Premii importante la un festival din Hunedoara, pentru elevii Emiliei Drăgotoiu Nanu

 

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Interpretare Muzicală „Ursul din Carpați” a avut loc zilele trecute în stațiunea turistică Straja din municipiul Lupeni, județul Hunedoara. Peste 180 de copii și adolescenți au urcat pescenă pentru a își da concursul în această importantă manifestare. Marele Trofeul „Ursul din Carpați” a fost câștigat de Bianca Dumitru din Craiova și de solista Ramona Prisecaru din Petrila. Și participanții din județul Gorj au avut rezultate foarte bune, mulți dintre ei fiind elevi ai solistei Emilia Drăgotoiu Nanu.

Lorena Tudorescu, micuța interpretă din Bolboși, elevă a îndrăgitei interprete de muzică populară Emilia Drăgotoiu Nanu, a obținut două trofee la Festivalul „Ursul din Carpați”, care a avut loc la Lupeni, județul Hunedoara. „Am obținut trofeul pe secțiunea doină și trofeul la secțiunea cântec popular. Mulțumesc doamnei mele Emilia Drăgotoiu Nanu, juriului, organizatorilor familiei Țugulea și familiei mele. Sunt bucuroasă!”, a spus micuța și talentata solistă Lorena Tudorescu. În vârstă de 10 ani, Lorena Tudorescu ia cursuri de canto popular, descoperind pasiunea pentru muzică la grădiniță și dorindu-și foarte mult să evolueze. Fetița învață la Școala din comuna Bolboși și are rezultate foarte bune. Se pregătește la canto popular cu Emilia Drăgotoiu Nanu, una dintre cele mai iubite artiste din Gorj. „De foarte mică mi-a plăcut muzica și dansul, așa că mama și tata m-au înscris la cursuri de canto la vârsta de 6 ani jumătate, la Casa de Cultură Turceni, la domnul profesor Marcel Trăistaru. De la vârsta de 8 ani m-am înscris la Clubul Copiilor din Rovinari, la doamna profesoară Emilia Drăgotoiu-Nanu și de atunci mă pregătesc cu dânsa. Am participat la numeroase competiții și festivaluri și a câștigat și preii care ne-au bucurat”, a afirmat Lorena Tudorescu din Bolboși. Și Bianca Crucilă, din Rovinari, elevă a Emiliei Drăgotoiu Nanu, a obținut trofeul pe categoria de vârstă 13-14 ani și premiul 1 la secțiunea doină. Talentata Ștefania Jianu a obținut trofeul la sectiunea muzica populară și locul 1 la doină.

Au mai obținut premii importante Anelis Maria Cîrpici-trofeu la muzică populară, categoria 11-12 ani, Alexian David Bana, Dumitru Alin Darian.

Primul premiu pentru promițătoarea interpretă Alexandra Cîrciumaru

De asemenea, Alexandra Cîrciumaru din orașul Rovinari a obținut premiul II la la secțiunea muzică populară, categoria 13-14 ani. Și Alexandra este pregătită tot de Emilia Drăgotoiu Nanu. „Muzica am descoperit-o cu adevărat la vârsta de 10 ani, când mama m-a înscris la canto, la Clubul Elevilor Rovinari la doamna Emilia Drăgotoiu Nanu. Acolo am cântat pentru prima dată așa, de față cu un profesor. Doamna Emilia mi-a insuflat curaj, am început să nu mai fiu atât de timidă, dânsa îmi spune mereu că pot! La fel ca mama! Cursurile de canto le fac la Clubul Elevilor Rovinari. Doamnei Emilia îi mulțumesc foarte mult, grație dumneaei și sprijinului mamei am câștigat acest premiu”, a spus Alexandra Cîrciumaru din Rovinari.

Festivalul muzical „Ursul din Carpați” este organizat de familia Antonela și Cătălin Țugulea, iar ediția din acest an a fost coordonată de fiica acestora, Monica Țugulea. S-au alăturat initiațivei și Primăria municipiului Lupeni, societatea comercială Comexim R Lupeni, Cabana Montana și Restaurantul La Țugu.

Galerie foto






Vizualizări: 1,754

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste