(închide)

Preotul Constantin Necula şi medicul Vlad Ciurea vin la Târgu-Jiu

 

Preotul Constantin Necula şi medicul Vlad Ciurea vin la Târgu-Jiu, anunţă primarul Marcel Romanescu, Evenimentul „Regăsirea fiinţei prin muzică, ştiinţă şi credinţă” va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, în Sala Sporturilor, intrarea fiind gratuită. 

Pe data de 7 aprilie este celebrată Ziua Mondială a Sănătății, iar evenimentul cultural de excepție organizat la Târgu-JIu, pe 6 aprilie, va fi un excelent preambul al acestei sărbători.  

„Am deosebita plăcere de a vă invita la un eveniment cultural de excepție, care își propune să aducă în inimile și mințile noastre un dialog profund între știință și credință.
Evenimentul, intitulat „Regăsirea ființei prin știință și credință”, va avea loc în data de 6 aprilie 2024, la Târgu Jiu, și este organizat de Consiliul Județean Gorj, alături de Ansamblul Doina Gorjului și Primăria Municipiului Târgu Jiu, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paște. Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică pentru comunitatea noastră de a participa la un dialog elevat, care îmbină armonios știința cu credința, și de a sărbători împreună valorile care ne definesc ca societate.
În această călătorie spirituală și intelectuală ne vor fi alături personalități de marcă ale vieții culturale și spirituale românești: academician Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, unul dintre cei mai respectați neurochirurgi și oameni de știință ai țării noastre; Prof. Univ. Dr. preot Constantin Necula, un distins teolog și pedagog, cunoscut pentru modul său unic de a face credința accesibilă și profundă pentru toți și realizatorul TV Florentina Fântânaru, care ne va împărtăși din experiența sa vastă în a aduce în fața publicului istorii de viață de o profundă inspirație. Invitațiile pentru acest eveniment pot fi ridicate de la sediul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, intrarea situată vizavi de Casa Gănescu, în perioada 28 martie -1 aprilie a.c., între orele 08:30 și 16:00, cu excepția zilei de vineri, 29 martie, când programul de distribuire a invitațiilor se va încheia la ora 14:00. Vă aștept cu drag și speranță să ne unim în spiritul comunității și al Sărbătorilor Pascale ce se apropie pentru a trăi împreună momente de neuitat”, a transmis Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

„Prof. Univ. Dr. preot Constantin Necula, Academician Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea și prezentatorul TV Florentina Fântânaru vor fi prezenți la Sala Sporturilor, acolo unde va avea loc conferința „Regăsirea ființei prin știință și credință”. Lyra Gorjului va susține un concert extraordinar cu această ocazie, evenimentul începând la ora 18:00. Invitații puteți obține GRATUIT, în limita locurilor disponibile, la sediul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, intrarea situată vizavi de Casa Gănescu, începând de mâine, între orele 08:30 și 16:00 (vineri între orele 08:30 și 14:00). Este un eveniment cultural – artistic organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj prin Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. Vă aşteptăm cu drag!”, transmite Marcel Romanescu.

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste