(închide)

Primarii se mobilizează! Daruri pentru copiii și familiile nevoiașe din mai multe localități ale Gorjului

 

La fel ca în fiecare an, înainte de Crăciun, primarii mai multor localități vor împărți pachete cu aliemnte unor familii nevoiașe. Primarii și-au făcut socotelile și încearcă să ajute cât mai mulți cetățeni care au dificultăți financiare.

Moș Crăciun a ajuns la copiii din comuna Negomir.  „Ca in fiecare an, in preajma sărbătorilor de iarnă, Moș Crăciun aduce bucurii și emoții preșcolarilor și școlarilor din localitatea noastră. Astăzi, Moș Crăciun a împărțit cadouri copiilor din satele Negomir, Ursoaia și Artanu, urmând ca mâine să sosească și la copiii din satele Orzu, Paltinu, Valea Racilor, Condeiești, Raci și Nucetu. Copiii au fost entuziasmați și fericiți, primindu-ne cu multă căldură și bucurie. Vă doresc tuturor să fiți sănătoși și fericiți!”, a scris primarul Tudor Oiță, pe pagina de socializare. La Scoarța 46, de familii nevoiașe, fără venituri sau cetățeni care au rămas singuri vor primi pachete cu produse pentru masa de Crăciun. Primarul Ion Stamatoiu a declarat că valoarea fiecărui pachet se ridică la circa 50 de lei. Sunt 46 de beneficiari care vor primi un pachet. „Sunt oameni care au nevoie de ajutor. Avem și familii și cu mulți copii, alții nu au venituri; nu sunt posibilități ca să le dăm un pachet foarte consistent, dar sper să se bucure de o mică atenție din partea noastră. Din cauza pandemiei de coronavirus, micuții nu pot veni la colindat, cum au făcut anul trecut, așa că nu le mai putem da plase cu dulciuri. Sunt controale, trebuie să avem grijă cu cheltuirea banului public. Elevii nu vor primi nimic anul acesta din cazua pandemiei”, a spus Ion Stamatoiu.

La Polovragi, copiii au primit pachete cu daruri de Crăciun. „Am împărțit darurile pentru copiii din Polovragi, au mers reprezentanți ai primăriei Polovragi, echipați corespunzător. Vom duce pachete și persoanelor defavorizate. În jurul sumei de 40 lei a fost valoarea pachetului”, a declarat primarul Gheorghe Epure. 

La Motru, doi bătrâni cu probleme de sănătate din satul Roșiuța au fost ajutați de primărie cu lemne de foc. De asemenea, aproximativ 100 de familii cu probleme sociale vor primi pachete de sărbători.

Și la Turceni, edilul Cristina Cilibiu, alături de Moș Crăciun, a împărțit daruri micuților din localitatea pe acre o administrează. Moșul a fost primit cu mare bucurie! Zilele trecute, Moș Crăciun a vizitat sute de copii. „Ieri (16 decembrie n.red.) a fost ultima zi în care Moș Crăciun a poposit în orașul nostru. Cu toate că el a încercat să facă o surpriză fiecărui copil, mai sunt câțiva pe care nu i-a găsit, dar pentru care a lăsat plăsuțele la Biroul Asistență socială din Primăria orașului Turceni. Așadar, îi așteptăm pe părinții ai căror copii nu l-au văzut pe Moșul cel drag, să vină cu certificatele de naștere pentru a primi plăsuțele cu cadouri de sărbători”, a spus primarul Cilibiu.

Ca in fiecare an Mos Craciun a venit si la elevii Scolii Gimnaziale Dragutesti, dar și la restul copiilor din comună. „Multumim pe aceasta cale domnului Primar Popescu Dumitru Ion si Consiliului Local al comunei Dragutesti!”, a postat pe rețeaua de socializare un reprezentant al comunității locale.

Galerie foto


Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste