Produse inedite la Târgul de Moș Nicolae de la Baia de Fier! Ați mai văzut globuri din sticlă și pâslă?

 

Moș Nicolae vine cu vești bune! Dacă vreți să petrecți această frumoasă zi (6 decembrie) într-o atmosferă de sărbătoare, sunteți așteptați la Baia de Fier, acolo unde zeci de meșteri populari vor participa la un târg menit să promoveze  meșteșugurile și ocupațiile tradiționale ale oltenilor de sub munte.

Pricepuții meșteri aduc siropuri, dulcețuri, produse tradiționale din carne de porc, produse lactate și produse artizanale, icoane, tablouri, diverse alte obiecte realizate manual. Cei care vin la ediția a IV-a a evenimentului pot participa și la Conferința de diseminare rezultate implementate SDL  în interiorul GAL PARÂNG.

„Printre produsele nealimentare prezentate de artizani locali se vor număra globurile din sticlă și pâslă, dar și alte decorațiuni de sezon sau produse hand-made. Deci dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru cei dragi de Moș Nicolae cu siguranță veți fi atrași de ceva. Pentru cei care însă sunt în căutare de gustoasele preparate din carne de porc, producătorii aduc la Baia de Fier preparate sănătoase, pentru toate gusturile: produse din carne de porc afumate în afumătoare tradițională, cu foc din rumeguș de lemn de fag, brânzeturi proaspete din lapte de capră sau de oaie, fructe și legume de sezon, miere, vinuri și țuică de prune, murături asortate și zacuscă și sucuri naturale”, a spus Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.

Va avea loc și un spectacol susținut de Ansamblurile folclorice din Polovragi și Baia de Fier, dar și de către grupuri de copii de la școlile din comună.

Organizatorii sunt: Primăria comunei Baia de Fier, Grupul de Acțiune Locală Parâng, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria Baia de Fier, Primăria și Consiliul Local Polovragi, ATOM, Căminul Cultural Polovragi, Căminul Cultural Baia de Fier și Liceul Tehnologic din Baia de Fier.

Galerie fotoVizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste