Programele de stagiu pentru absolvenții de facultate, finanțate de stat

 

Angajatorii care organizează programe de stagiu pentru absolvenţii de învăţământ superior pot primi, în baza unui contract încheiat cu agentiile de somaj, suma de 2.250 de lei/lună, durata acestui contract fiind de șase luni.

Scopul efectuării stagiului este de asigurare a tranziţiei absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, de consolidare a competenţelor şi abilităţilor necesare adaptarii la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă, precum şi de dobândire de experienţă şi vechime în muncă şi, după caz, în specialitate.
În tot aest timp, absolventul va fi coordonat şi supravegheat de un mentor desemnat de angajator. Contractul de stagiu se încheie odată cu încheierea contractului individual de muncă, durata contractului de stagiu fiind de 6 luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu.
„Angajatorii care încheie un contract de stagiu beneficiază, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu pentru acel stagiar, o sumă în cuantum de 2.250lei/lună, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie şi sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă pe perioada contractului de stagiu încheiat”, a menționat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.
Pentru acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru şomaj angajatorul încheie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data încheierii contractului de stagiu, o convenţie conform modelului prevăzut în anexa nr. 6 la Normele Metodologice de aplicare a Legii 335/2013.
Pentru informaţii suplimentare, angajatorii se pot adresa Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj, Craiova,str. Eugeniu Carada, nr. 13 A, tel. 0251/306100.

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste