(închide)

Proiecte educaționale la Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari: bucurii pentru copii și părinți

 

În mai multe unități școlare din județul Gorj, zilele trecute s-a desfășurat Campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Scopul acţiunii este sensibilizarea copiilor şi adulţilor cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa alimentelor.

La Școala Gimnazială Nr. 3 din Rovinari acesta a fost al doilea an în care a avut loc această acțiune, iar elevii și profesorii implicați au strâns foarte multe fructe și legume. De această dată, în activitate s-au implicat 16 profesori voluntari și 38 de elevi, care au reușit să strângă 73 kg de legume și 50 kg de fructe. În acest an școlar beneficiarii au fost aleși din cadrul școlii, și anume fiecare grupă de voluntari și-a ales beneficiari din rândul colegilor proveniți din familii defavorizate. Astfel, legumele și fructele au fost donate unui număr de 20 de elevi ai școlii. Activitatea de voluntariat „Săptămâna legumelor și a fructelor donate!” este proiectată în beneficiul copiilor, căci dezvoltă competențe de comunicare și colaborare și are ca scop gestionarea corectă a resurselor umane și materiale, dar mai ales dezvoltarea principiului de muncă în echipă. Acțiunea a avut ca scop și sensibilizarea elevilor și ajutorarea copiilor aflați în dificultate prin donarea de legume și fructe.

Cartea care ne leagă

În paralel cu activitatea de strângere a legumelor și fructelor, la Școala Gmnazială Nr. 3 din orașul Rovinari a avut loc și o altă acțiune educațional-culturală. Este vorba despre Proiectul „THE WORLDS IS CHANGING. WHAT ABOUT US?”, în cadrul programului mai amplu „Săptămâna educației globale”-19-23 noiembrie. Anul acesta, tema aleasă a fost "Cartea care ne leagă” și astfel, grație tematicii, elevii și părinții au „călătorit” prin diferite țări! Elevii claselor primare au pregătit o frumoasă scenetă, intitulată „Călători prin lume”,  starurile piesei fiind copilașii clasei a II-a A! Părinții prezenți în sala de clasă s-au bucurat de un spectacol desăvârșit, atent pregătit. 

Galerie foto




Vizualizări: 645

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste