(închide)

„Respiră sănătos”, o nouă campanie a Asociației Bolnavilor de Cancer Gorj

 

Prevenția este unul dintre cei mai importanți pași în a avea o sănătate bună. Tocmai de aceea, reprezentanții Asociației Bolnavilor Oncologici Gorj a inițiat, în colaborare cu Spitalul de Pneumoftiziologie Dobrița din comuna Runcu, o nouă campanie de prevenire a afecțiunilor oncologice. Campania  "Respiră sănătos" a avut loc în localitatea Vladimir și în comuna Văgiulești, acolo unde i-a avut în mijlocul comunității locale pe Dr Genoveva Boldea, medic primar Pneumologie, Dr Andreea Safadi, medic specialist Pneumologie, Asis Claudiu Văluțanu, Fzktp Adrian Jianu, alături de Dr Ștefania Ionică, în calitate de director medical, Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" Runcu, Gorj. La Vladimir, acțiunea a avut loc pe 19 februarie, ora 14:00, în cadrul Centrului de zi „Scoica” (Andreești), iar în Văgiulești, consultațiile au fost programate pe 21 februarie, ora 14.00. Participanții au beneficiat gratuit de consultații din partea medicilor specialiști, în scopul prevenirii și depistării eventualelor probleme pulmonare.


 Dr Genoveva Boldea le-a vorbit celor prezenți despre cauzele și factorii de risc care determină apariția cancerului broncho-pulmonar  și a atras atenția asupra principalelor simptome și semne de alarmă care să-i determine pe pacienți să se prezinte la medic. 
 "Deoarece luna februarie este luna de conștientizare a luptei împotriva cancerului, am răspuns inițiativei Asociației Bolnavilor de Cancer, Gorj de a ne uni într-un parteneriat prin care să ajungem în mijlocul comunităților, să informăm pacienții cu privire la riscurile și implicațiile pe care diagnosticul de cancer pulmonar le au asupra pacientului, dar și familiei acestuia. De asemenea, dorim ca pacienții din Gorj și nu numai, să știe că au în noi un partener de încredere în evaluarea, diagnosticarea, tratarea și monitorizarea bolilor pulmonare. Nu în ultimul rând, promovăm importanța prevenției, păstrării sănătății plămânilor  și a unui consult medical la timp! Prioritizam Respirația și Sănătatea!", a declarat Dr Ștefania Ionică. 


 „Mulțumim cu recunoștință Spitalului Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" Runcu, Gorj (Dobrita) pentru sprijinul acordat, și, în mod special, echipei medicale compuse din Dr. Ionica Stefania – medic recuperare și Director Medical, Dr. Safadi Andreea – medic specialist pneumologie, Dr. Boldea Genoveva – medic primar pneumologie, Jianu Adrian – kinetoterapeut, și As. Văluțanu Claudiu. Mulțumim Doamnelor Doctor pentru sfaturile și informațiile oferite cetățenilor, asupra bolilor bronho-pulmonare și a cancerului pulmonar.
De asemenea, dorim să adresăm mulțumiri Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru sprijinul acordat și d-nei Anisoara Bocai, bibliotecar în Vladimir, care este cu adevărat sufletul comunității. Fără colaborarea lor, evenimentul nu ar fi fost la fel de reușit. Nu în ultimul rând, exprimăm recunoștința noastră față de Dl Primar Marius Vijulan, pentru implicarea sa in această inițiativă de sănătate comunitară”, a spus Rozalia Lorincz, președinta Asociației Bolnavilor de Cancer Gorj.

Fiecare participant a primit o pungă cadou oferită de către Dr. Ionica, conținând un protector hepatic și un supliment pentru imunitate, subliniind astfel importanța prevenirii și întăririi sistemului respirator.

Galerie foto



Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste