(închide)

„RO SMART în Țara lui Andrei”, competiția de proiecte în care poți primi 45.000 de euro!

 

OMV Petrom a lansat competiția națională de proiecte „RO SMART în Țara lui Andrei”,  care urmărește să sprijine dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România, prin tehnologie. Inițiatorii pot propune proiecte SMART în 8 domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a României: educație, infrastructură, sănătate, siguranță, transport, agricultură, energie și mediu. 

Înscrierea proiectelor are loc în perioada 10 septembrie - 23 octombrie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele câștigătoare pot primi finanțări de până la 45.000 euro fiecare, mentorat din partea angajaților OMV Petrom și consultanță software pentru implementarea proiectelor din partea companiei Life Is Hard. Inițiatorii pot propune proiecte SMART în 8 domenii cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a României: educație, infrastructură, sănătate, siguranță, transport, agricultură, energie și mediu. Soluțiile înscrise pot urmări direcții precum: eficientizarea consumului de resurse, îmbunătățirea serviciilor publice, crearea unui cadru mai conectat între cetățeni - administrații publice, monitorizarea și gestionarea eficientă a datelor, creșterea calității vieții cetățenilor din comunitate.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public (20%) și jurizate de experți din domeniu (80%). În urma punctajului obținut, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală - pitching day. Pentru evaluarea proiectelor finaliste inițiatorii vor susține o prezentare a proiectului în fața juriului  și vor răspunde întrebărilor acestuia. În urma prezentării, juriul va reevalua proiectele ajunse în această etapă și va fi stabilit clasamentul final.

RO SMART este noul format de anul acesta al competiției naționale Idei din Țara lui Andrei, prin care OMV Petrom a susținut până acum 87 de proiecte pentru mediu, educație și dezvoltare comunitară cu granturi de peste 900.000 de euro. Începând cu ediția 2017 au fost încurajate proiectele cu o componentă de inovație cu ajutorul tehnologiei.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste