(închide)

Romina Vieru, adolescenta pasionată de poezie. Versurile sale sunt profunde și impresionează

 

Eleva Romina Vieru este un adolescent atipic, pasionat de poezie și creator de versuri. Așa se exprimă cel mai bine, iar poeziile sale sunt despre viață, sentimente, natură, moarte etc. Pentru talentata elevă, poezia face parte din ființa sa. „Poeziile mele sunt exact ceea ce simt. Scrisul, poezia, creația, toate acestea pentru mine sunt o alinare. Pentru mine, poezia e o parte din suflet, sentimentele mele metamorfozându-se în versuri. Așa mă exprim cel mai ușor!”, spune elevă.

Elevă a Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din municipiul Târgu-Jiu, Romina Vieru creează versuri complexe, profunde care trădează o maturitate extraordinară. Pasiunea pentru poezie a descoperit-o când era în clasa a VII-a și a participat, cu success, la un concurs de creație. Încurajată de profesori și familie, Romina a început să ia în serios talentul de a se exprima în rime. „Poeziile mele sunt exact ceea ce simt. Scrisul, poezia, toate acestea pentru mine sunt o alinare. Pentru mine, poezia e o parte din suflet, sentimentele mele metamorfozându-se în versuri. Așa mă exprim cel mai ușor!”, a afirmat Romina Vieru.

Primul an de liceu, o experiență nouă

A trecut în clasa a X-a și spune că primul an de liceu a fost o experiență din care a avut ce învăța! A legat noi prietenii, a descoperit oameni noi, materii noi, dar și alt fel de a privi viața. „Liceul e perioada în care schimbi zeci de învelișuri, până când, în final reușești să te regăsești. Dacă te chinuiești, poți să simți amarul adolescenței, amărăciunea în care îți lași copilăria de o parte și începi să mergi înainte, să păsești prea nesigur, prea irelevant. Clasa a IX-a a fost primul capitol din noua poveste, nimic mai bun sau mai rău decât ea. Primii fiori ai adolescenței, romatismul, dorință pentru tot ce e mai bun în lume, râsetele, iubirea, nebunia, disperarea, tristețea, fericirea… Primele amintiri care merită povestite. A fost anul în care mi-am fixat idealuri și mi-am făcut planuri”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Romina Vieru. 

Vrea să devină psiholog criminalist

Romina petrece mult timp citind, printre printre autorii preferați amintind pe Mihai Eminescu, Ion Minulescu, Ana Blandiana, George Bacovia sau Nichita Stănescu. Citește și proză, autorii contemporani atrăgând-o și căutând să fie la curent cu mai toate aparițile editorial. La școală are note bune, căci ia în serios partea academică. Pe viitor vrea să urmeze facultatea de psihologie. „Am muncit la școală, am învățat întotdeauna și voi continua să evoluez, învățând pe parcursul anilor de liceu pentru a obține un rezultat cât mai bun la examenul de bacalaureat și pentru a putea să îmi continui studiile la facultatea dorită, păsind pe drumul spre cariera visată. Pe viitor mi-ar plăcea să urmez facultatea de Psihologie din Arad, ca mai apoi să aplic pentru o carieră în criminalistică”, a declarant Romina Vieru.

Plumburiu

De Romina Vieru

de clopote, îngerii trag/ s-anunțe fugarul din timpuri/

întorc privirea și tac/și sufletul, în pumni îl fac ghemuri.

de mine să nu vă speriați,/ eu sunt cea mai blândă dintre diavoli/

pe mine, nu vă mâniați,/ și eu am fost înger pe vremuri.

blesteme rostesc ca-ntr-un descânt/la zeii pierzaniei mă închin

balada ce-o scriu și o cânt,/nu-i rugă, nici strigăt, nici chin.

Stockholm

De Romina Vieru

privește-mă plin de suspine/privește cum stau să mă sting/întinde o mână și spune…

a prins, oare, sufletu-mi spini? că-nțeapă la mine în coaste,/

din oase o să curgă amintiri/și mușcă din suflet cu sete /și-ncet mă îngroapă de vie. pământul e sterp și uscat,/furtuna nu vrea să mai vină /să șteargă ce strâmb am călcat,

să scap de dor și de vină. s-aducă potop și pustiu,/să mistuie totul, nu-mi pasă,

de îngeri nu vreau să mai știu,/vor diavoli afară să iasă.

Scrisoare fără destinatar

De Romina Vieru

-Te-ai prăbușit? Stai liniștit…/ Am să te reconstruiesc din amintiri

Toate împreună îți vor forma portretul/În ochi am să-ți pun praf de stele

Cu tot cu strălucirea și căldură unei nopți de vară,

Am să-ți pictez pistrui pe obraji/ Cu dosul palmei mângâindu-i,

Cu dorul palmei înbujorându-i.

În par am să-ți suflu nisip care o sa se piardă printre firele blonde și rebele/ Buzele îți vor fi valuri

Și pieptul va forma marea/ Stai liniștit…/ Nu voi uita să tai ancorele legate de umerii tăi

Galerie foto


Vizualizări: 1,622

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste