(închide)

Rovinărenii pot trimite sesizări online grației unei aplicații special create pentru administrația locală

 

Cetățenii din orașul gorjean Rovinari au la dispoziţie o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă prin care pot transmite sesizări, inclusiv video, foto, audio către administraţia oraşului.

Astfel, Rovinari City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă, gratuită, simplă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Rovinari şi operatorii serviciilor publice locale (Apa Canal Salubritate SRL, Servicii Publice Locale SRL, Poliţia Locală Rovinari). „Problemele punctuale din cartierele orașului, cum ar fi gropi în asfalt, câini comunitari, resturi menajere sau moloz aruncate la întâmplare, disfuncţionalităţi în iluminatul public, coşuri de gunoi vandalizate, vehicule abandonate, blocaje din cauza zăpezii, avarii apă, canalizare înfundată etc, pot fi transmise direct de pe dispozitivul mobil către dispeceratele operatorilor de servicii publice, pentru a acţiona cu promptitudine şi a limita eventualele pagube. Sesizările transmise vor fi însoţite de fotografie, descriere şi localizare, oferind autorităţilor identificarea exactă a locaţiei incidentelor. Raportează o problemă şi veți fi instiintati telefonic. Probleme? Sugestii? Rovinari City Report este o aplicaţie dezvoltată de Web Logistics. Aşteptăm să ne scrieţi pe  [email protected]. Cu cât aflăm mai multe de la Dvs., cu atât aplicaţia poate să devină mai bună”, transmit cei de la Primăria Rovinari.

Zeci de sesizări primite deja

De cum autoritățile locale au făcut publică utiliatea aplicației, cetățenii din Rovinari au început să trimită sesizări. Astfel, pe site-ul mai sus amintit există câteva zeci de probleme sesizate de rovinăreni, multe aflându-se „în lucru”, adică oamenii nu au primit răspuns încă. Iată câteva exemple: „Bună ziua, trag un semnal de alarmă cu privire la planta numită Ambrozie ce crește prin multe zone ale orașului si are o forma de polen la inflorire si nu numai foarte alergic. Rog aparatul primariei să găsească o solutie ca pe viitor să nu mai creasca atât de multă in zona orașului”. ”Mai trag un semnal grav cu privire la redeschiderea infernului de carbune lângă oraș. Nu le mai dati voie sa expluateze lângă oraș. Mulțumim primariei Rovinari pentru implicare si realizările facute până în prezent”, scriu cetățenii. „Domnule primar ati vandut Rovego catre Apa Regio de ce apa este murdara unde sunt investitiile care spun ca se deruleaza de ce au scumpit apa asa ati convenit la vanzare parca spuneati ca nu se va scumpi praful de carbune il vedeti dar apa nu sau sunt alte interese”, întreabă alt cetățean.

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste