(închide)

Salvatorul Șoni de la ISU Gorj: „Nu voi da bir cu fugiții niciodată! Indiferent de situație, eu voi merge până la capăt!”

 

Șerban Daniel este angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj și unul salvatorii care a fost și este în prima linie a luptei cu noul coronavirus. De când a început această situație-pandemia-care a pus la încercare o lume întreagă, Șerban Daniel, Șoni așa cum îi spun colegii și prietenii, a fost mereu la datorie! Ce răspuns a dat Șoni când Diana Speretoiu, reporter Antena 1, l-a întrebat dacă i-a fost frică și dacă s-a gândit să renunțe? Simplu, din inimă și promt: „Nu, nu mi-a fost frică niciodată, asta e meseria mea și nu voi da bir cu fugiții niciodată! Indiferent de situație, eu voi merge până la capăt! Chiar dacă o să fiu nevoit să plec ultimul!”

Colegii de la ISU Gorj lau felicitat pe Șoni și o țară întreagă a vizionat materialul realiza de jurnalista de la Antena1, lăudându-l pe salvatorul gorjean. Potrivit ISU Gorj, Șerban Daniel a făcut parte din echipajul SMURD care a intervenit în noaptea de 25 spre 26 februarie, atât pentru prelevarea de probe, cât și pentru transportul primului pacient confirmat ca purtător al Covid-19. Din noaptea aceea și până în prezent, au urmat și alte intervenții la persoane suspecte de infecție cu Covid-19 sau confirmate de infecție cu Covid-19, intervenții la care Șoni a fost în prima linie, la muncă, la datorie. „Spre finalul interviului, doamna care a realizat interviul, i-a pus lui Șoni o întrebare la care nu ne așteptam nici noi și, cu siguranță , nici Șoni: “Ai simțit vreodată teamă, te-ai gândit vreodată să renunți?” Cu toate că știam răspunsul, eram cu toții cu ochii ațintiți spre Șoni pentru că nu știam cum o să răspundă și, fiind vorba despre un post național, răspunsul lui ajungea, inevitabil, la foarte mulți oameni! Șoni n-a stat nicio secundă pe gânduri și, ca și când întrebarea l-ar fi jignit, a dat un răspuns cât se poate de promt: “Nu, nu mi-a fost frică niciodată, asta e meseria mea și nu voi da bir cu fugiții niciodată! Indiferent de situație, eu voi merge până la capăt! Chiar dacă o să fiu nevoit să plec ultimul!” Fiecare dintre noi aveam același răspuns în subconștient, dar felul în care l-a spus Șoni te face să tresari și să ți se facă pielea “de găină”!”, au transmis, pe pagina de socializare a instituției, reprezentanții ISU Gorj.

Șoni, salvatorul care va fi dat exemplu tuturor cadrelor medicale, pompierilor, ambulanțierilor, a răspuns din suflet! „Răspunsul lui Șoni este, cu certitudine, unul dintre motivele pentru care oamenii se bazează pe noi, au încredere în noi și pentru care știu că, atunci când vor avea nevoie de ajutorul nostru, noi vom fi la datorie! Bravo, Șoni! Bravo, tuturor celor care, în contextul epidemiologic actual, sunt în prima linie!”, spun cei de la ISU Gorj.

Vizualizări: 3,937

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste