(închide)

Șefa de promoție de la Liceul Novaci, cea mai mare medie la examenul de bacalaureat după contestații

 

Elevă olimpică și șefa promoției 2021 a Liceului Teoretic Novaci, Sânziana Crețu Caragel a obținut, în urma contestațiilor, cea mai mare medie la examenul de bacalaureat. Inițial, olimpica a luat nota 7,30 la biologie (9,70 după contestații n.red.) și 9,65 la limba română (10 după contestații n.red.). Sânziana spune că a trecut prin clipe de neliniște, simțindu-se nedreptățită de notele obținute, dar nu și-a pierdut speranța că până la urmă totul va fi bine! „Le mulțumesc domnilor profesori Popica Mădălina și Popica Adrian și domnului diriginte, Țicu Gheorghe, pentru absolut tot, pentru încrederea necondiționată. Zilele astea am simțit cu adevarat că sunt cu toții cu sufletul alături de mine. Am simțit că și eu contez, și mai mult, că nu ar trebui să las ca o notă de 7 să mă definească”, a spus eleva Sânziana Crețu Caragel.

După un an școlar marcat de pandemia de coronavirus, elevii gorjeni care au susținut examenul de bacalaureat au reușit să îl treacă cu brio, rata de promovabilitate la nivelul județului fiind de 60% pentru promoția 2021. După contestații, la nivelul județului au fost înregistrate încă două medii de 10, dar și note mult mai bune în cazul unor elevi care au făcut contestație, fiind siguri pe ceea ce au scris în lucrările lor. Acesta a fost și cazul olimpicei novăcene Sânziana Crețu Caragel. După contestații, adolescenta din Novaci a obținut cea mai mare medie dintre colegii săi de promoție: 9,83. Următoarele două medii au fost ale olimpicilor Laurențiu Ghețoiu și Enika Birceanu: 9,80. Toți acești minunați elevi au muncit constant pentru a obține aceste rezultate.

Pentru eleva Sânziana Crețu Caragel, examenul de bacalaureat a fost o experiență pe care nu o va uita niciodată. Fata a absolvit Liceul Teoretic Novaci cu media 10, fiind șefa promoției 2021. A învățat mereu excelent, a participat la olimpiade și va urma cursurile Facultății de Medicină din București. După afișarea rezulatetelor la bacalaureat, Sânziana a aflat că a obținut nota 7,30 la biologie și 9,65 la limba română, după ce s-a sfătuit cu profesorii săi, a făcut contrestație și notele s-au mărit. Astfel, după afișarea rezulatelor de la contestații, Sânziana a obținut media finală 9,83, cea mai mare din Liceul Teoretic Novaci. „Bacalaureatul a fost ca un Roller-coaster emoțional. Am experimentat zilele astea sentimente multiple... și toate de revoltă și dezamăgire. M-am simțit nedreptățită și nu înțelegeam de ce am meritat, tocmai eu, să trec prin asta. Dar cum ‘cine nu cade, nu se poate înălța’, am mers mai departe cu speranța că se va face dreptate. Și s-a făcut. Bucuria de azi a depășit limitele rațiunii mele și am înțeles că dreptatea nu e o opțiune, ci o certitudine și trebuie să cred, să sper, să iert. Le mulțumesc domnilor profesori Popica Mădălina și Popica Adrian și domnului diriginte, Țicu Gheorghe, pentru absolut tot, pentru încrederea necondiționată. Zilele astea am simțit cu adevarat că sunt cu toții cu sufletul alături de mine. Am simțit că și eu contez, și mai mult, că nu ar trebui să las ca o notă de 7 să mă definească. Mai departe vreau să urmez facultatea de Medicină de la București și sper să-mi îndeplinesc acest ultim și mare vis. Și ca ultim sfat pentru cei ce vor fi nevoiți să treacă printr-o experiență similară: să nu-și piardă speranța, cursul lucrurilor e o realitate departe de noi”, a spus, pentru Pagina Olteniei, olimpica Sânziana Crețu Caragel.

Cadrele didactice de la Liceul Teoretic Novaci au felicitat-o pe Sânziana și au numai cuvinte de laudă despre ea. „Un copil extraordinar, cu rezultate la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, mândria oricărui profesor! A avut media genelara 10 în clasele IX-XII și sunt convinsă că va avea rezultate foarte bune la examenul de admitere și va deveni studentă la medicină!”, a declarat profesorul Alina Țicu. 

Vizualizări: 5,079

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste