(închide)

Seminar pentru traineri la Tg-Jiu. Au participat tineri din Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Spania și Italia

 

În perioada 4-8 septembrie 2018, Asociația Edulifelong din Tg-Jiu a găzduit un seminar pentru traineri, participând persoane din Norvegia, Marea Britanie, Turcia, Spania și Italia.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului de parteneriat strategic in domeniul educatiei, Erasmus+, Improving Basic Skills for People in Employment, cu numarul de referință 2017-1-NO01-KA204-034132, au avut următoarele obiective: să stabilească o abordare sistemică de îmbunătățire a competențelor de bază pentru persoanele angajate. Proiectul va dezvolta și va împărtăși metodele și instrumentele de formare a competențelor de bază de succes, inclusiv modul de motivare a angajaților și a întreprinderilor pentru instruire. Un alt obiectiv a fost acela de a elabora descrieri ale aptitudinilor de bază necesare în diferite profesii pentru a motiva atât întreprinderile, cât și angajații. În plus, se vor dezvolta noi metode de formare, precum și o platformă online, care nu numai că permite un schimb între profesori, formatori și studenți, ci include module de formare, astfel încât profesorii și formatorii să își poată dezvolta metodele online. Metodologia implică aspecte ale metodelor tradiționale și creative de educație formală, precum și metodele de educație informală. Experiența va fi rezumată într-un "manual de bune practici".

- să se organizeze, de fiecare partener, un curs pilot de formare a competențelor de bază cu o companie, unde metodele și îndrumările elaborate vor fi testate în toate țările. Partenerii vor acoperi diverse aspecte profesionale ale formării abilităților de bază (ex.: TIC, alfabetizare media, matematică) care acoperă în general o multitudine de oportunități. Ca urmare a proiectului, angajații care au nevoie să-și îmbunătățească abilitățile de bază vor avea o conștientizare sporită a oportunităților care există pentru formarea profesională. Efectele pozitive ale formării vor stimula probabil mai multe companii și angajați să se angajeze. Pentru instructori și profesori proiectul ii va ajuta să-și îmbunătățească metodele de planificare și de lucru.

Galerie foto


Vizualizări: 368

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste