Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon!

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, sâmbătă, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2. Simona Halep a scris astăzi istorie și a devenit primul român care cîștigă Wimbledonul!! Fabulos: a demolat-o pe Serena Williams într-o oră!

Simona Halep scrie istorie la Wimbledon și câștigă trofeul, după ce a învins-o pe Serena Williams, 6-2, 6-2.

“A fost cel mai bun meci. Am avut emotii, dar am intrat pe teren si am dat tot ce am avut. E ceva foarte special și nu voi uita niciodata. (...) Este un moment extraordinar, a fost visul mamei mele să câștig acest titlu! (...) Serena mereu ne inspiră. Este extraordinar că am câștigat! Sunt fericită. (...) Mulțumesc familiei mele, echipei mele-care a lucrat mereu alături de mine, mi-au fost alături-nu am cuvinte să le mulțumesc-datorită vouă am învățat să fiu ami bună pe teren. Aș vrea să mulțumesc ȚĂRII mele căci românii mei mereu mă susțin! Mulțumesc și domnului Țiriac! (...) Mulțumesc și familiei regale pentru că membri săi au fost prezenți aici, pentru mine este o mare onoare”, a spus Simona Halep.

 „Simona Halep a intrat în istoria tenisului mondial, iar pentru acest lucru a avut nevoie de mai puțin de o oră. Doar 55 de minute a durat meciul PERFECT reușit de românca noastră în fața marei campioane din SUA, Serena Williams, iar scorul final, 6-2, 6-2, arată cât de clară a fost dominarea compatrioatei noastre.
Acesta este al doilea titlu de Grand Slam pentru Simona, după cel câștigat anul trecut la Roland Garros, iar Simona Halep convinge lumea tenisului că este cu adevărat o mare campioană.
Pentru prima dată în istoria turneului de Grand Slam de la Wimbledon titlul este câștigat de o româncă și este și primul câștigat vreodată la Wimbledon de vreun român. Ilie Năstase a jucat două finale, dar nu a ridicat niciodată deasupra capului trofeul, așa cum va face acum Simona Halep”, au transmis cei de la Federația Națională de Tenis a României.

Galerie foto


Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste