(închide)

Spitalul Județean Târgu-Jiu amendat de ITM Gorj!

 

Inspectori din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Muncii (ITM) Gorj au aplicat cinci (5) amenzi în valoare totală de 22.000 lei Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.  Inspectorii au depistat nereguli grave în privința modului de depozitare a produselor și substanțelor în magazia unității și s-a dispus și sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazie din cauza condițiilor improprii.

Conform reprezentanților ITM Gorj, deficienţele constatate se referă la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici. „S-a dispus sistarea activității de depozitare a substanțelor periculoase într-o magazie improprie din puctul de vedere al normelor securității și sănătății în muncă”, a spus Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Controlul a început după ce liderul de sindicat Cristian Aldescu a prezentat situația de la magazia spitalului. Aici sunt depozitate o serie de substanțe, reactivi și dezinfectanți în condiții necorespunzătoare, iar acest lucru poate avea efecte negative asupra analizelor de laborator, care pot fi eronate, reactivii fiind utilizați la efectuarea acestora.

Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste