(închide)

Stațiunile balneare din Vâlcea, destinații perfecte pentru o vacanță de relaxare!

 

Recunoscut pentru turismul balnear încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, județul Vâlcea este foarte căutat pentru cele patru staţiuni ale sale: Băile Olăneşti, Călimăneşti-Căciulata, Băile Govora şi Ocnele Mari. Regina este, fără îndoială, Călimăneşti-Căciulata, care, de la Pavilionul Central şi până la Mănăstirea Turnu, este o frumaosă salbă de hoteluri, parcuri, schituri, ape termale și alei de promenadă preferate de turiști. Ofertele agenției de turism TravelBrands by Eurolines pentru aceste destinații sunt foarte căutate în această perioadă, mai ales că turiștii pot achita vacanțele și cu ajutorul voucherelor de vacanță!

În stațiunile din județul Vâlcea vă puteți bucura de apele termale, veți avea parte de zile relaxante la piscinele interioare ale hotelurilor din aceste localități, mai ales că în stațiunea Călimănești-Căciulata găsiți cele mai multe piscine cu apă geotermală din ţară, să puteți plimba și puteți vizita mănăstirile Turnu și Cozia. La Govora, perla sudului, puteți merge dacă suferiți de astm, căci echilibrul ionic este perfect aici. Staţiunea mai este recomandată în tratamentul bolilor degenerative şi a bolilor reumatice articulare, ca şi în tratamentul disfuncţiilor neurologice periferice. La Baile Olanesti se trateaza in special afectiunile aparatului digestiv (hepatita, pancreatita, afectiuni biliare, gastrite, etc.), ale rinichilor si aparatului urinar, afectiuni metabolice (diabet zaharat) dar si boli respiratorii profesionale (provocate de expunerea la noxe si substante toxice) sau alergii. Apele minerale din partea de nord a judetului Valcea sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative inca din cele mai vechi timpuri. De exemplu, se știe că apele minerale de la Călimăneşti au fost folosite pentru prima dată de călugării Mănăstirii Cozia şi sunt atestate documentar în 1520. Se spune că şi Mircea cel Bătrân s-a tratat la bătrâneţe cu apele minerale de la Călimăneşti. De asemenea, Franz Joseph, regele Austro-Ungariei, a beneficiat de tratamentul apelor de la Căciulata. Statiunea este indicată în tratamentul unor afecţiuni ale aparatului digestiv, renale şi ale căilor urinare, hepatobiliare, reumatism degenerativ, inflamatoriu şi subarticular, metabolice şi de nutritie (inclusiv obezitatea), neurologice şi ginecologice, ORL, dermatologice, endocrine, profesionale. Aici se află şi cea mai mare bază de tratament balneo-climateric din România. În Călimănești-Căciulata există peste 5.000 de locuri de cazare, iar în cadrul bazelor de tratament se pot trata simultan aproximativ 1.500 de pacienţi.

Cele mai căutate hoteluri

Călimăneştiul a devenit staţiune la începutul secolului XX, o dată cu apariţia primelor pensiuni, dar şi a hotelurilor, cel mai vechi fiind Pavilionul Central (Hotelul Central de azi). Acesta este una dintre cele mai căutate unități de cazare din stațiune, fiind la câţiva paşi de parcul acvatic Cozia. Complexul Balnear Cozia cu cele trei corpuri ale sale-Cozia, Oltul și Căciulata-sunt alte hoteluri cerute de turiști, datorită condițiilor de cazare și tratament. Proprietatea are un parc acvatic, două piscine în aer liber, precum şi două piscine interioare cu apă termală. Proprietatea are o cadă cu hidromasaj, o saună şi facilităţi de hidromasaj. Oaspeții beneficiază de acces la centrul de tratament al Complexului Balnear Cozia, unde pot fi tratate mai multe tipuri de probleme de sănătate. Mănăstirea Cozia se află la 7 km de Complexul Balnear Cozia -Corp Căciulata.  Situat în Călimănești, la marginea Văii Oltului și la 49 km de Rânca, Complexul Turistic Casa Românească are două saune, una uscată și una umedă, un restaurant care servește preparate din bucătăria tradițională, precum și două piscine, în interior și aer liber. Lista completă a unităților de cazare o puteți afla în Agențiile TravelBrands din Târgu-Jiu și Drobeta Turnu-Severin, Tui Travel Center din Craiova și Râmnicu Vâlcea!

Despre TravelBrands by Eurolines

TravelBrands oferă fiecărui turist exact ceea ce are nevoie, după selecția celor mai avantajoase oferte  ai marilor jucători mondiali din turism: TUI, DERTOUR, FTI,  Neckermann, HotelBeds, Booking.com, Expedia, etc. TravelBrands face parte din Grupul Eurolines România, cu o experiență de peste 23 de ani în industria transportului internațional de persoane și a turismului. Eurolines România este format din 20 de companii, în care activează peste 600 de angajați și a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 150 de milioane de euro.

În luna octombrie 2018, o agenție TravelBrands a fost inaugurată la Târgu-Jiu. De acum încolo, atât gorjenii, cât și mehedințenii se vor putea bucura de cele mai bune și avantajoase oferte turistice, pentru a avea concedii de neuitat alături de cei dragi!

Galerie foto




Vizualizări: 6,883

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste