(închide)

Ștefania Jianu din Rovinari are nevoie de voturi pentru calificarea în Gala festivalului „Fii star în țara ta!”

 

Ștefania Jianu are 13 ani și este din orașul Rovinari. Pasionată de muzică și dans, talentata Ștefania, câștigătoare a numeroase premii, a început cursurile de canto popular acum câțiva ani. Solista este pregătită de îndrăgita interpretă Emilia Drăgotoiu Nanu, care are mare încredere în talentul natural al fetei. Ștefania vrea să urmeze Conservatorul și să ajungă profesoară de muzică, având-o ca exemplu pe solista alături de care se pregătește de câțiva ani! 

Acum, Ștefania Jianu s-a înscris la Festivalul Fii star în țara ta! și a trecut de mai multe etape, având nevoie de voturi pentru a se califica în Gală. Iată anunțul organizatorilor Festivalului: „Continuăm Gala festivalul Fii star în țara ta! cu următoarea concurentă din Rovinari Gj - Secțiunea copii - Jianu Ștefania 13 ani. Vizionați, comentați și distribuiți până în data de 08.11.2018, ora 12.00!”. O puteți vota pe Ștefania accesând acest link https://www.facebook.com/TuguMoni/posts/2219162078154494

Ștefania Jianu este un copil foarte talentat, care a descoperit muzica populară devreme și care spune că își dorește să urmeze Conservatorul, căci muzica este ceea ce vrea să facă toată viața. „La 9 ani, când familia mea și-a dat seama că am talent, mă auzeau cântând prin casă și la școală, au decis să mă dea la pregătire. Cântam de mult, mă auzise și doamna educatoare de la grădiniță, așa că să mă apuc de cursuri de canto m-a încurajat educatoarea de la grădiniță și învățătoarea de la școală. Și părinții! Muzica este o mare bucurie pentru mine, cant când sunt tristă și mă înveselesc, cant când sunt fericită și cant ca să îi bucur pe cei din jur, căci mă apfreciază. Îmi spun că le place vocea mea! Că am talent! Sunt mândră că pot face oamenii fericiți și sper să mă ajute Dumnezeu să ajung departe. Aș vrea să merg la Conservator”, a spus Ștefania Jianu pentru Pagina Olteniei.

Copila studiază la Școala Gimnazială nr.3 din Rovinari și încearcă să se implice în acțiunile organizate aici de profesori, participând la serbări, momente artistice și alte acțiuni. Ia în serios pregătirea la muzică, dar și pe cea pentru școală, căci Ștefania a fost învățată de familia sa că este foarte important să ai rezultate bune, o bază de cunoștiințe care o vor ajuta mereu pe viitor. Profesorul său este Emilia Drăgotoiu Nanu si se pregătește la Clubul Elevilor Rovinari si asociatia Cântec de pe Jiu. „Ai mei îmi spun că a fi un bun artist înseamnă să știi și multe alte lucruri, să ai o bază de cultură generală. Nu este ușor să îmi fac și temele foarte bine și să învăț și să cant și să studies canto. Sunt înscrisă la Clubul Elevilor din Rovinari, nu cânt la niciun instrument, deși mi-ar plăcea să încerc. Acum cânt numai cu vocea. De-a lungul anilor, am participat la mai multe festivaluri și concursuri de muzică, de folclor.  Am obținut premiile 1, 2, chiar și trofee. Pentru mine nu contează premiile,  contează să mă simt bine și să fiu mândră și mulțumită de cum cant!”, a declarant solista Ștefania Jianu din Rovinari.

În primăvara acestui an, Ștefania a obținut locul I la secţiunea muzică populară, categoria de vârstă 12-13 ani, la prima ediţie a Festivalului Naţional “Lira cu briliante”, de la Petroşani. De asemenea, în palmaresul său mai sunt participările la numeroase concursuri: Festivalul “Fii star în ţara ta”, Festivalul „Maria Lătăreţu”, Festivalul Naţional “Domnica Trop”, Festivalul internaţional de folclor şi meşteşuguri artistice tradiţionale “Someş, cântecele tale”, Festivalul “Vedete în devenire”, Concursul de interpretare vocală “Voci de primăvară”, Festivalul Naţional „Gala câştigătorilor. Cei mai buni dintre cei buni”. 

Galerie foto



Vizualizări: 312

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste