(închide)

Sute de voluntari plantează mii de puieți la Negomir!

 

Un număr de 9.000 de puieți din speciile cer și salcâm vor fi plantați de cei aproximativ 280 de voluntari (adolescenți, tineri și bătrâni) pe o suprafață de 1,8 ha, teren neproductiv. Pe acest teren, care aparține Primăriei Negomir, există riscul producerii unei alunecări de teren, tocmai de aceea autoritățile au decis ca acțiunea din cadrul campeniei „Plantăm fapte bune” să aibă loc aici. Acțiunea care face parte din campania “Plantăm fapte bune în România”, care este o inițiativă națională de împădurire bazată pe voluntariat, va avea loc duminică, 7 aprilie.

Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport cu autocarul/microbuz în limita locurilor disponibile (plecare din zona Hotel Brâncuși, ora 8:30, pentru voluntarii înscriși pe liste), apă, cafea, ceai, sandwich-uri, serviciu de prim ajutor și toalete.  

„Voluntariatul nu e un moft, e o necesitate. Într-o lume în care valorile materiale au ajuns să fie mai importante decât toate celelalte, e nevoie și de oameni care să gândescă astfel, mai ales când vine vorba de a sprijini cauza Aurului Verde și de a contribui la împiedicarea alunecărilor de teren dintr-o comunitate a județului tău. Ne așteptăm așadar, ca în spiritul faptelor bune, solidaritatea umană şi dragostea pentru natură să-și dea mâna în 7 aprilie 2019, și să plantăm cu drag și spor, în localitatea Negomir”, a declarat Elena Sîrbu, coordonator județean Gorj.    

Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin certificatul Green Endorsement, recunoscut în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement), sau un certificat de participare din partea Asociației Team for Next Generation, organizator local, Gorj.  Organizatorii locali sunt Asociația TEAM for NEXT GENERATION Gorj, Primăria și Consiliul local al comunei Negomir, S.J.G.D.A.S. Gorj. Partenerii și sponsorii locali: Direcția Silvică și I.S.J. Gorj, Crucea Roșie Română – Filiala Gorj, Profi Rom Food. Susținători: I.S.U. Gorj, Inspectoratul de Jandarmi județean Tudor Vladimirescu Gorj, D.G.A.S.P.C. Gorj, Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, Liceul Teologic Tg.Jiu, Liceul din Mătăsari, Liceul din localitatea Bâlteni, Liceul din localitatea Roșia-Jiu, Comunitatea locală-Negomir.     

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste