(închide)

Tabăra Internațională de Artă „ISVERNA ART CAMP” - Un eveniment în care piatra se subțiază în verbe și culoarea în miresme

 

,,ISVERNA ART CAMP” O ,,REVISTĂ” CU  CRONICI ORGOLIOASE - Un moment care are solemnitatea muntelui și o imaginație cât un univers! Un eveniment în care piatra se subțiază în verbe, culoarea în miresme, iar norii torc linii de sfori, lungi, din cer spre pământ. A fi la Isverna, însemnă a fi, pur și șimplu, într-o literatură formidabilă, cu planuri de strălucire spontană.

,,ISVERNA ART CAMP” este poezia lui Marian Balaci și culoarea lui Costin Brătianu,  doi ,,nebuni” care încă mai speră că, aducând colonii de artiști, pot să facă un secol de aur, unde pașii de zăpadă ai războiului pot fi și ai uitării. Am văzut acolo un ,,câmp de luptă” unde originalitatea nu stă în violență, ci doar în rafinament. Am văzut un ,,pluton” de artiști, ,,aliniați” la firul ierbii, un pluton căruia și creația îi dădea onorul! Evident toate caracteristicile acestui eveniment, sunt un fragment din biografiile sentimentale scrise de  Anastasia Bereza, Costin Brăteanu, Oana Călin, Viorel Coman, Dan Daniel, Gabriela Drinceanu, Sabina Drinceanu, Sabin Drinceanu, Dragoljub Firulović, Alina Giurgiu, Magdalena Hoffmann, Jovana Krivokuca, Mátyás László, Jens Lawrenz, Isidora Michaelis, Gheorghe Mosorescu, Gheorghe Munteanu, Ecaterina Neagu, Cătălin Oancea, Ileana Oancea,  Florin Preda-Dochinoiu, Horea Preja, Ecaterina Schiwago, Alfred Schneider și  loan Thimmel !

La Isverna imaginația e liberă ! Dacă nu veniți, priviți!

Alexandru-Florin PREDA


PS: Tabăra Internațională de Artă „ISVERNA ART CAMP” este la  cea de-a III-a ediție și organizată de Marian Balaci și curatoriată de Costin Brăteanu! Anul acesta, tabăra reunește 26 de artiști plastici din mai multe țări, startul evenimentului fiind dat, duminică, 22 mai 2022! Ca și în edițiile precedente, participanții vor transmite generațiilor viitoare mesaje originale, multiculturale și de talent creativ. Operele de artă rezultate vor putea fi admirate în cadrul vernisajului organizat, de Marian Balaci și curatoriat de Costin Brăteanu!

Galerie foto








Vizualizări: 859

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste