(închide)

Talentatul Alex Cioiu a câștigat marele premiu la secțiunea soliști instrumentiști a Festivalului de la Stejari

 

În comuna Stejari a avut loc o nouă ediție a Festivalului Concurs al Portului , Dansului și Cântecului Popular „La Stejarul din răscruce”. Aflat la cea de a 15 ediție, festivalul reunește mereu tineri și copii foarte talentați. 

Alex Cioiu, un instrumentist foarte talentat, elev al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, a obținut marele premiu la Secțiunea soliști instrumentiști. „Astăzi am obținut marele premiu la secțiunea soliști instrumentiști. Multumesc din suflet părinților pentru sprijinul acordat , Multumesc domnilor mei profesori Popescu Stefan și Ciprian Popescu și nu în ultimul rând Multumesc ansamblului profesionist Maria Lataretu de la Școala Populară De Arte -Tg-Jiu !!

Alexandru Cioiu este elev al Liceului de Arte din municipiul Târgu-Jiu. Iubește muzica de când era prunc și cântă cu pasiune la nai, cimpoi, ocarina, saxofon, caval și fluier. A fost pregătit o vreme de  maestrul Ștefan Popescu, acum fiind și elevul profesorului Ciprian Popescu. De-a lungul anilor, Alexandru Cioiu a învățat să cânte și la pseudoinstrumente: pai, ocarină, solniță, cuc, varză, nucă etc. La festivalurile concurs la care a participat, Alexandru Cioiu a impresionat mereu juriul și a câștigat premii importante. „Domul profesor Ștefan Popescu îi spune lui Alex  Pistruiatul. Copilul meu, pe partea artistică, este produsul omului, profesorului doctor Ștefan Popescu! Talentul ți-l dă Dumnezeu, te naști cu el, însă dacă nu întâlnești omul care să fie un bun profesionist, acel talent rămâne acolo, iar nelucrat nu înseamnă nimic”, spunea Elena Cioiu, mama talentatului copil, într-un interviu acordat publicației noastre în 2018 - https://www.paginaolteniei.ro/articol/pistruiatul-talentat-canta-la-fluier-nai-caval-sax_1993.html

Galerie foto


Vizualizări: 491

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste