(închide)

Taxă de parcare de 10 ori mai mare la Târgu-Jiu! Când ar putea intra în vigoare hotărârea

 

Edilul Marcel Romanescu dorește să modifice taxa de parcare pentru cetățenii municipiului Târgu-Jiu. Vorbim despre taxa de parcare în cartiere, care acum este 120 de lei pe an. Romanescu a declarat la Observatorul Antena 1 că va propune și va pune în dezbatere publică ca această taxă să crească de 10 ori pentru cetățenii care doresc să aibă parcare asigurată 24 din 24 de ore. În municipiu, de ani de zile, parcările sunt insuficiente și soluții nu au prea fost găsite. Pe foarte multe străzi din cartierele  municipiului, încă există autoturisme părăsite care nu au fost ridicate de autorități, deși cam toți edilii au promis acest lucru.

Municipalitatea speră că odată cu creşterea preţurilor, mulţi vor renunţa la rezervările permanente şi astfel parcările de reşedinţă vor putea fi ocupate şi de alţi şoferi în anumite intervale orare. În ciuda acestei „dorințe”, și în prezent parcările de reședință sunt ocupate de șoferii aflați în trecere prin cartiere sau veniți cu treabă și mai ales de mașinile școlilor de șoferi din diferite zone. Romanescu promite că va supune dezbaterii publice această propunere, ca să afle și părerea cetățenilor. 

Peste 45 de mii de autoturisme sunt înscrise în Târgu Jiu şi doar 15 mii de locuri de parcare amenajate sunt disponibile în oraş. Marcel Romanescu - primar Târgu Jiu: „Ţinând cont de faptul că numărul de maşini care ajunge în Târgu Jiu pe zi este de trei ori mai mare decât locurile de parcare, avem şi astfel de situaţii (mașini parcate pe trotuar și care blochează alte autoturisme). Taxa pentru un loc de parcare rezervat 24 de ore din 24 în Târgu Jiu costă acum 120 de lei pe an. Primăria vrea să schimbe regulile ca să deblocheze parcările. Mergem pe o variantă a unui contract care să fie încheiat de la ora 16 până la 8 dimineaţa, în care cetăţeanul să aibă locul rezervat si să plăteasca o anumita sumă. Vedem în cartierele municipiului Targu Jiu, mai ales pe actuala formă de contract, foarte multe locuri care se eliberează în fiecare zi, dar pe care cetăţeanul are contractul 24 de ore din 24. Sunt, pe de altă parte cetățeni care doresc să ajungă în alte cartiere, nu neapărat în cartierul în care locuiesc, dar nu găsesc niciodată locuri de parcare”.  

Cei care vor vrea să aibă în continuare locul de parcare asigurat non-stop vor fi nevoiţi să achite o taxă de rezervare de zece ori mai mare decât în prezent. Adică o mie de lei pe an. Noile tarife ar putea fi aplicate de la 1 ianuarie 2022, după realizarea unui studiu de trafic şi în urma unei dezbateri publice.

Sursa: https://observatornews.ro/social/au-marit-taxa-pentru-parcare-a-locatarilor-sperand-ca-masura-sa-permita-si-altor-soferi-sa-ocupe-locurile-407316.html

Vizualizări: 740

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste