(închide)

Tineri talentați, premiați la Festivalul de la Godinești

 

Festivalul Tineretului de la Godinești a strâns câteva sute de participanți în Grind  joi 1 august 2019. Oamenii din zonă au venit în număr destul de mare pentru a vedea tinerele talente înscrise la festival. Iată și câștigătorii celor patru secțiuni ale festivalului:


1. Solişti vocali   

Premiul I  a fost câștigat de către Melinda Mitran de 13 ani din orașul Rovinari, iar premiul al II-lea a fost obținut de Ștefania Căprea de 14 ani din comuna Târgu Logrești și de către Maria Medeleanu de 12 ani din municipiul Târgu Jiu.

Premiul al III-lea a fost câștigat de Negrea Andreea de 14 ani din Drăguțești și de către Denisa Pârlăgeanu de 12 ani din municipiul Târgu Jiu. Mențiunea de la secțiunea soliști vocali a fost câștigată de Mădălina Cobzaru de 13 ani din comuna Peștișani.


2. Solişti instrumentişti

Premiul I la secțiunea instrumentiști a fost câștigat detașat de Ion Bobirci de 24 ani din Godinești la vioară. Premiul al II-lea a fost obținut de către Gabriela Popescu de 14 ani din Peștișani la nai și de către Andreea Denisa Enăștescu de 16 ani din Mătăsari la nai. Premiul al III-lea la soliști instrumentiști a fost obținut anul acesta de Elena Cârciu de 14 ani din Mătăsari la nai și de Mădălina Olaru de 14 ani din Godinești la nai. Mențiunea a ajuns la Magda Prunaru de 12 ani.


3. Tarafuri tradiţionale   

Premiul I a fost câștigat de Taraful „Pârâul de Pripor” din Godinești. 


4. Formaţii de dansuri populare

Premiul I a fost câștigat de Ansamblul din Godinești, iar premiul al II-lea a fost obținut de Ansamblul din Mătăsari și cel din Logrești. Premiul al III-lea a fost câștigat de către Ansamblul din Dragotești și cel din Bărbătești.

Festivalul Tineretului se organizează în fiecare an la data de 1 august, în ideea atragerii tinerilor în scopul păstrării şi valorificării tradiţiei şi creaţiei populare, a valorilor culturii naţionale. 

Galerie foto



Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste