(închide)

Tinerii implicați în combaterea știrilor false

 

Într-o perioadă în care fenomenul știrilor false a căpătat o amploare fără precedent, reprezentând un pericol la adresa societății tinerii, în calitate de utilizatori activi ai social media, pot deveni mult mai rapid victime , dar și vectori ai propagării știrilor false. Pornind de la această realitate,  Asociația Smart Educational Project implementează proiectul Erasmus+ BEST, cu finanțare europeană, în care a creat, împreună cu parteneri din Cipru, Italia și Spania un kit educațional care are ca scop reducerea impactului știrilor false asupra tinerilor (https://bestproject.news/). 

Kitul BEST, format dintr-un ghid și 4 filme educaționale a fost testat cu un grup de 26 tineri de la Liceul Tehnologic Nr. 2, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiuˮ, Colegiul Național „Spiru Haretˮ, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheruˮ și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiuˮ. Tinerii au participat la 3 ateliere de formare pe parcursul cărora au dezvoltat competențe în domeniul recunoașterii și combaterii știrilor false și au oferit feedback pentru identificarea celor mai bune metode non formale de învățare. 

Pentru a maximiza impactul rezultatelor proiectului, Asociația Smart Educational Project a început formarea a 30 lucrători de tineret din întreaga țară, astfel încât aceștia să fie capabili să implementeze ateliere de identificare și combatere a știrilor false.

Următoarea activitate a proiectului o reprezintă derularea în municipiul Târgu Jiu a unor campanii adresate tinerilor având ca tematică recunoașterea și combaterea știrilor false. 

Romeo Bibirigea

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste