Tocanul de oaie al băciței Marioara Băbu de la Stâna Ștefanu, atestat ca produs tradițional

 

Tocanul de oaie realizat la Novaci, în județul Gorj, a fost înregistrat oficial ca produs tradițional de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, anunțul fiind făcut de băcița Marioara Băbu de la Stâna Ștefanu! Demersurile au fost făcute de reprezentanții Stânei Ștefanu din Rânca și Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj. După mai multe verificări, tocanul de oaie realizat la Stâna Ștefanu a fost recunoscut ca produs tradițional. Este vorba de un produs specific zonei montane. Înmânarea atestatului se va face într-un cadru oficial. „Simt nevoia să împart bucuria unui vis împlinit alaturi de voi. Impreuna cu familia mea si o echipa de oameni de la Primăria Novaci, Primaria Voineasa, DSV Gorj, DSV Vâlcea, CJ Gorj, Prefectura Gorj, Drumurile Nationale, DAJ Gorj si nu in ultimul rand Directia generala de industrie alimentară din MADR am întocmit documentatia si am obtinut Atestatul nr 742 pentru produs traditional TOCAN DE OAIE. Am fost motivată si hotărâtă să fac acest demers pentru a mentine si transmite tradiția mostenirea din neam. Am alaturi familia si toti prietenii care au trecut pragul Stanei Ștefanu. Miercuri 24 iulie are loc in prezenta oficialităților si a mass media inmanarea oficiala a ATESTATULUI DE PRODUS TRADIȚIONAL primul din judetul Gorj. Alaturi de ceilalti crescătorii de ovine din zona vom analiza si demara procedurile necesare de obținere a INDICATIEI GEOGRAFICE CU AREAL PROTEJAT.
Suntem convinsi ca este o oportunitate si încrezători că vom reusi sa ne îndeplinim si acest proiect”, a spus băcița Marioara Băbu. La evenimentul de miercuri, 24 iulie, invitati speciali sunt  ROBERT TARNAVEANU și ADI NEAMTU!

Galerie foto







Vizualizări: 1,257

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste