Tragedie la Sarmisegetusa: Un paznic a murit, iar doi turiști au fost răniți după ce au fost loviți de fulger, în situl arheologic

 

Un paznic al sitului arheologic Sarmisegetusa Regia din judeţul Hunedoara a murit, iar alte două persoane au fost rănite, joi, în timpul unei furtuni. Cele trei persoane au fost lovite de fulger.

Pompierii militari din Orăştie şi un echipaj medical au intervenit, joi, la Sarmisegetusa Regia, pentru salvarea a trei persoane, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Bucium, paznic la situl arheologic şi doi vizitatori, soţ şi soţie, din Pogoanele, judeţul Buzău, care au fost loviţi de fulger în timpul unei furtuni.

Cei doi soţi, care prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi au fost duşi conştienţi şi cooperanţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Orăştie. Potrivit pompierilor, pentru a treia victima nu s-a mai putut face nimic. 

Bărbatul decedat, de 47 de ani din comuna Bucium, făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic Sarmisegetusa Regia.

Centrul judeţului Hunedoara s-a aflat sub incidenţa unui cod galben de vreme rea, caracterizat de averse ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindină şi descărcări electrice.

Vizualizări: 653

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste