(închide)

Unui gorjean i-a fost transplantat rinichiul unei femei din Bulgaria!

 

Un gorjean a primit o nouă șansă la viață după ce i-a fost transplantat un rinichi de la o femeie din Bulgaria, aflată în moarte cerebrală. Gheorghe Nimară (59 de ani) este din Târgu Jiu și era din 2001, iar de cinci ani făcea dializă.

Transplantul realizat pe data de 24 noiembrie a fost anunţat de Agenţia Naţională de Transplant (ANT). „Alţi doi români au fost salvaţi prin transplant datorită acordului de colaborare dintre Agenţia Naţională de Transplant şi Agenţia Executivă de Supervizare Medicală a Republicii Bulgaria. (...) Mulţumită gestului plin de umanitate al familiei unui donator aflat în moarte cerebrală la UniHospital, Panagyurishte - Bulgaria, şi eforturilor susţinute ale echipelor medicale din cele două ţări, viaţa a fost predată, precum o ştafetă, de la un cetăţean bulgar către doi români. Când vorbim de a salva o viaţă, nu există graniţe sau constrângeri de naţionalitate, iar transplantul este activitatea care ne demonstrează cel mai bine acest deziderat“, se arată într-un mesaj al Agenţiei Naţionale de Transplant.

„Am încercat cu tot felul de tratamente, dar nu au dat randament, iar în timp şi-au pierdut capacitatea. În anul 2016 m-am înscris pe lista pentru transplant. Nu mă aşteptam să mai fiu sunat, pentru că mi se spusese că, dacă nu eşti chemat în primii doi ani şi jumătate, sunt şanse minime ulterior pentru a fi chemat. Nu mă aşteptam să mai fiu chemat“, ne-a spus gorjeanul. Acesta mergea de trei ori pe săptămână pentru a face dializă. „Când veneam acasă, după dializă, eram foarte obosit. Sângele e scos din corp şi băgat de trei ori. A fost cumplit“, a povestit gorjeanul pentru Adevărul.

Povestea sa o puteți citi pe https://adevarul.ro/locale/targu-jiu

Vizualizări: 614

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste