(închide)

Vacanță la Complexul Egreta de la Clisura Dunării, destinația exotică din România! Vă veți caza în căsuțe deasupra apei

 

În județul Caraș-Severin, mai exact în comuna Berzasca de pe malul Dunării, grație accesării fondurilor europene, a fost deschis primul complex lacustru din țara noastră, o destinație exotică supranumită de ceva vreme „Maldive de România”! Asta înseamnă că poți avea parte de cazare într-un bungalow deasupra apei, într-un peisaj de vis chiar la noi în România! De aproximativ două sezoane, la Complexul Egreta te poți caza în una dintre cele 15 cabane lacustre (așa le numesc ei) cu tot confortul unei clasificari de 3* și anume aer condiționat, baie, tv, internet, parcare, terasa privată și restaurant. Detalii despre Complexul Egreta și despre cum poți rezerva complex-egreta.ro

Judeţul Caraş-Severin a bifat o nouă premieră – prima staţiune lacustră din România, grație unui proiect derulat cu fonduri de la Uniunea European aici au fost amenajate 15 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, legate prin pontoane. „Investiţia a fost derulată cu fonduri de la Uniunea Europeană. Au fost astfel finalizate şi îşi asteapta oaspeţii 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, un lung ponton fiind legatura lor cu malul românesc al fluviului. Dezvoltatorul proiectului a dorit să pună în valoare frumuseţea Clisurii Dunării, într-o locaţie deosebită, cu multe atracţii în imediata apropiere. Turiştii sunt invitaţi să se bucure de priveliştea superbă a Dunării, încojuraţi de apa ei şi departe de agitaţia cotidiană. La Complexul Egreta de la Berzasca vă întâmpină cu prietenie o echipă care are ca principală preocupare grija pentru fiecare dintre nevoile voastre special, pentru a vă face sejurul unic şi de neuitat!”, spun cei de la „Egreta” pe site-ul lor.

Bungalourile sunt construite la aproximativ 20-30 metri de mal și au vedere spre Dunăre și spre pădurea de un verde superb din Serbia. Trebuie să știți că sunt dotate cu aer condiționat, televiziune prin cablu, bucătărie şi baie. La Complexul Egreta veți găsi piscină, restaurant, alei de promenadă, o pistă pentru biciclete, un punct de belvedere şi un port turistic. Valoarea proiectului intitulat „Dreptul la Dunăre” s-a ridicat la 1.800.000 lei, potrivit Radio Reşiţa.

Complexul Egreta Berzasca de la Clisura Dunării este un proiect unic în Europa. Facilitățile complexului sunt următoarele: masa se serveste pe terasă (capacitate de 10 mese), există o parcare gratuită cu o capacitate de 19 locuri, se poate pescui de pe ponton, se pot închiria hidrobiciclete etc. Potrivit Radio Reșița, alte 15 case lacustre vor fi construite anul viitor la Berzasca, în oglindă. O altă firmă se va ocupa de lucrările celei de-a doua faze a proiectului, complexul Pelican, iar o a treia etapă a proiectului include şi un restaurant. Astfel, complexul de la Berzasca (stațiunea lacustră) va fi format din doua insule: Egreta si Pelicanul, fiecare cu cate 15 bungalouri.

În această zonă veți putea vizita următoarele obiective turistice:

BERZASCA – VARFUL TRESCOVAT – DUNARE Acces de pe drumul national DN 57 la 6 km de la localitatea Svinita, din dreptul popasului turistic Stariste spre sensul de mers catre localitatea Berzasca.

CAZANELE DUNARII – Rezervatia naturala Cazanele Mari si Cazanele Mici are o suprafata de 215 ha si este situata la nord-est de localitatea Dubova intre Valea Ogradena si Ogasul Turcului.

CHIPUL LUI DECEBAL – Chipul regelui dac Decebal este un basorelief inalt de 55 m, aflat pe malul stancos al Dunarii, intre localitatile Eselnita si Dubova, in apropiere de orasul Orsova, Romania.

STANCA BABACAIA – CORONINI – In apropierea localitatii Coronini se ridica semeata din apele batranului fluviu stanca Baba Caia, marcand intrarea propriu-zisa in Clisura Dunarii. De-a lungul anilor, in jurul acestei stanci s-au tesut mai multe legende.

RUINELE CETATII CORONINI (SAU LADISLAU) – Ruinele Cetatii Coronini, sau Sf. Ladislau, ridicata in secolul al XV-lea impotriva navalirilor turcesti, pot fi vazute pe dealul numit Cula din Clisura Dunarii. Cetatea medievala se afla la capatul estic al localitatii Coronini, in locul numit de localnici Cula.

CETATEA DRENCOVA  – se situeaza in extremitatea sudica a judetului CarasSeverin, pe Dunare. Este traversata de drumul national DN57 Moldova Noua – Orsova.

REZERVATIA NATURALA IZVORUL BIGAR – CASCADA, IZBUCUL SI PESTERA BIGAR – Accesul se face din orasul Anina pe D.N.57B, pana in dreptul cascadei Bigar, de unde se intra in rezervatie. De pe acelasi D.N.57B se poate intra in rezervatie si la Gura Golumbului sau prin alte puncte de pe traseu.

PESTERA ZAMONITA – Pestera Zamonita este numita si Pestera din Dragosele. Este sapata de un curs subteran in versantul stang al Vaii Dragosele, in locul denumit Poiana Zamonita, la circa 330 m altitudine.

          

Galerie foto










Vizualizări: 8,070

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste