(închide)

Vâlcea: Spectacolul de teatru „Ne știm de 100 de ani”, rodul unei colaborări fără precedent!

 

Spectacolul de teatru „Ne știm de 100 de ani”, în regia lui Ștefan Iordănescu, mai multe va avea premiera pe 6 și 7 octombrie, de la Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea. Apoi, spectatorii din Arad, Reșița, Piatra Neamț, Timișoara și București sunt invitați să descopere ce ne unește și ce ne desparte în România centenară.
„Vedem Unirea ca pe un proces organic și continuu, un exercițiu de o sută de ani de negociere a așteptărilor, a deziluziilor și victoriilor noastre. Tocmai această diversitate de tonuri și teme a fost provocarea pe care am propus-o echipei care a inclus compoziție muzicală, coregrafie, light și video design, alături de o scenografie atipică”, a transmis Ștefan Iordănescu, regizorul și inițiatorul proiectului.
Din distribuție fac parte: Lucreția Mandric și Daniel Beșleagă, actori ai Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, Andrei Cătălin și Andrei Brădean de la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, Ana Maria Cizler și Camelia Ghinea de la Teatrul de Vest din Reșița, precum și Iulia Dinu și Sorin Calotă de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.
În această toamnă, Ne Știm de 100 de Ani va putea fi văzut de public la Arad în 1 noiembrie, la Timișoara în cadrul proiectului Dom 100 în luna noiembrie, la Reșița în 10 și 11 noiembrie, la Piatra Neamț în 17 și 18 noiembrie și București, 4 și 5 decembrie. Producția și turneul sunt rezultatul unei colaborări fără precedent între patru teatre din patru regiuni istorice: Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Vest Reșița, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, împreună cu Asociația Ataraxia din Râmnicu Vâlcea.

Proiectul este co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Administrația Fondului Cultural Național și Asociația Culturală Ataraxia Râmnicu Vâlcea! 

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste