(închide)

Vernisaj de excepție la Muzeul de Artă din Târgu Jiu

 

Joi, 25 august, în curtea Muzeului de Artă din Târgu Jiu au fost vernisate expozițiile cuprinzând lucrările de sculptură și pictură, realizate de către artiștii plastici participanți la ediția din acest an a Atelierelor Brâncuși. Numeroșii invitați, de la autorii lucrărilor, la critici de artă, elevi, studenți, reprezentanți ai organizatorilor și iubitori de cultură s-au putut bucura de atmosfera plină de frumos, calm și relaxare din spațiul generos al muzeului.
Lucrările sculptorilor Maxim Dumitraş, Petre Virgiliu Mogoşanu, Florin Strejac, Constantin Ţînteanu și Ioan Pop Vereta vor putea fi văzute în continuare pe amplasamentul din curtea Muzeului de Artă din Parcul Central, acolo unde mai există și alte lucrări realizate la ediții anterioare ale simpozioanelor de sculptură găzduite de municipiul Târgu Jiu. Curatorul simpozionului a fost sculptorul Vlad Ciobanu.
Pictorii participanți la Simpozionul de pictură și grafică sunt, așa cum am menționat într-un articol anterior, artiști cu o vastă experiență și o importantă prezență în breasla profesională. Dintre aceștia, menționăm pe Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România și Florina Breazu, președinta Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Lor li s-au adăugat Daniela Margareta Chiorean, Daniela Constantin, Alina Veronica Petre, Florica Prevenda, Marilena Preda Sânc, Ioan Sbârciu, Florin Șuțu şi Vasile Fuiorea, curatorul simpozionului, mulți dintre ei având și o carieră pedagogică reprezentativă în mediul universitar și preuniversitar.
Prezentarea expozițiilor a fost făcută de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară.
Despre talentul și tehnica artiștilor pot să vorbească însă, cel mai bine, chiar fotografiile realizate în timpul vernisajului.
Atelierele Brâncuși s-au desfășurat în perioada 8-25 august, în comuna Runcu, fiind organizate de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Târgu Jiu a UAP din România, Institutul Cultural Român, Mitropolia Olteniei și Facultatea de Teologie din cadrul Universității din Craiova
Credit foto: Laurențiu Stoicu

Galerie foto



Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste