(închide)

Videoclip impresionant: Provocarea „Jerusalema”, acceptată de mai mulţi dansatori de la Doina Gorjului!

 

Lansată la sfârșitul anului trecut, piesa „Jerusalema” -compusă de artistul sud-african Master KG şi interpretată de Nomcebo Zikode a devenit „virală” în scurt timp. Difuzată și ascultată pe tot mapamondul, piesa a ajuns la peste 140 milioane de vizualizări ale videoclipului oficial, plus alte sute de milioane la remixuri, lecţii de dans pe „Jerusalema” şi binecunoscuta „Jerusalema Dance Challenge”, cu videoclipuri de pe tot globul cu oameni dansând pe hit-ul celor doi artişti din Africa de Sud. 

În Gorj, Jerusalema Dance Challenge a fost acceptată de nouă dansatori talentați ai Ansamblului „Doina Gorjului”, care au dansat plini de bună voie pe uliţele satului tradiţional din Curtişoara, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, în Piața Prefecturii și la Poarta Sărutului! Videoclipul are deja peste 17 mii de vizualizări, fiind un mod excelent de a promova frumusețile județului Gorj! Iată, mai jos, cum cei nouă dansatori, îmbrăcaţi în costume tradiţionale, au „reinterpretat” Jerusalema. 

Pe Youtube sunt sute de filmulețe ale celor care au acceptat „Jerusalema Dance Challenge”. printre aceștia sunt și pompieri ai ISU Timiș, ai ISU Olt, elevi de la școli de dans din Transilvania, flash mob-ul din București etc. 

Videoclipul oficial piesei „Jerusalema” mai jos:

Nomcebo Zikode are doar 26 de ani şi graţie succesului înregistrat cu „Jerusalema” a ajuns în doar câteva luni la peste 200.000 de fani şi peste 850.000 de urmăritori pe pagina sa de Facebook. „

Îl cânt în zulu pentru că sunt o vorbitoare nativă de zulu. Iar acasă vorbim cu toţii în zulu. Nu m-am gândit că ar putea fi oameni vorbitori de engleză la care să ajungă cântecul. Însă acum, când văd ce succes mare are „Jerusalema”, deşi e cântat în zulu, mă gândesc să compun melodii şi în engleză. Am primit mii de mesaje de la mulţi vorbitori de engleză. Iar faptul că un cântec interpretat în zulu are un asemenea succes e o dovadă a limbajului universal al muzicii şi al emoţiilor transmise, indiferent de limba în care e interpretat un cântec. Muzica se simte, se trăieşte”, a spus artista din Africa de Sud pentru jurnaliștii de la Adevărul - https://adevarul.ro/

Galerie foto



Vizualizări: 2,290

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste