(închide)

Vor fonduri europene pentru modernizarea Spitalului Județean din Severin! Investiția: 77 milioane lei

 

Consiliul Județean Mehedinți a depus joi, 1 noiembrie, o cerere de finanțare în vederea atragerii de fonduri europene pentru proiectul ”Modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență  Drobeta Turnu Severin”, pe Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 3, Prioritatea investiții 3.1, Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari / Operațiunea B – Clădiri publice.

La întocmirea acestui proiect, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a urmărit creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Județean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, cea mai mare unitate spitalicească din județul Mehedinți, dar și creșterea calității actului medical și confortul pacienților. Aceste obiective se vor realiza printr-o investiție în valoare totală de 77.169.846,72 lei în reabilitarea și modenizarea clădirii existente, în dotarea unității cu echipamente din clasa de eficiență energetică ridicată, echipamente de producere de energie regenerabilă de tipul panourilor fotovoltaice, în  scopul scăderii consumurilor de energie termică și de energie electrică necesară functionarii acesteia.

Astfel, proiectul propune o serie de lucrări de anvelopare, refacere terase, trotuare perimetrale, care vor conduce la dispariția infiltrațiilor și a mucegaiului. Totodată, interiorul clădirii va fi recompartimentat și se vor face lucrări de izolare termică.

Beneficiarii în mod direct ai acestui proiect sunt cei aproximativ 20 000 de pacienți care se tratează în medie, anual, în Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, dar și corpul medical format din 115 medici, peste 400 de asistente și 200 de infirmiere, dar și personalul administrativ.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste