(închide)

Zece preșcolari de la Grădinița Nr. 3 din Târgu Jiu, diagnosticați cu gastroenterocolită și rotavirus

 

Zece preșcolari care învață la Grădinița cu progra prelungit Nr. 3 din municipiul târgu-Jiu au fost internați în ultimele zile, fiindu-le rău. Potrivit unui grup de părinți, copilașii au manifestat dureri de burtă, vomă și diaree, iar medicii au ajuns la concluzia că suferă de gastroenterocolită și infecție cu rotavirus. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj  au demarat o anchetă în acest caz.

Parte din copilașii care au fost internați au fost și externați, dar părinții susțin că și alți micuți manifestă aceleași simtome. Potrivit DSP Gorj, mai este internat un singur copil. „O echipă de inspectori s-a deplasat la unitatea respectivă. Este vorba de căminul 8 din strada 11 iunie. Zece copii au fost internați în perioada 24-28 martie. Un singur copil mai este internat în spital, restul au fost externați și au mers acasă. Este vorba despre o gastroenterocolită, un singur copil internat cu rotavirus. Cauzele sunt multiple. În primul rând, igiena mâinilor, a alimentelor. Cam de aici este problema. Nu vorbim de igiena de la grădiniță, ci de igiena individuală a copiilor”, a declarat Violeta Mogoș, directorul interimar al DSP Gorj, citată de jurnaliștii de la cotidianul Pandurul. La acest sfârșit de săptămână, din ordinul DSP Gorj, la grădiniță va avea loc o dezinfecție. 

Părinții preșcolarilor sunt îngrijorați și susțin că nu igiena micuților este de vină. Oamenii spun că nu se cunoaște cauza reală pentru care cei mici au ajuns la spital și se tem să îi mai ducă la grădiniță. ”Ne-am speriat. Noi credem că este vorba despre o epidemie, căci sunt zeci de copilași bolnavi. Suntem un grup de părinți care ținem legătura și am constatat cu toții că la o zi diferență, copilașii au început să manifeste simptimele, aveau aceleași reacții: dureri de cap, de burtică, vomă, diaree, au făcut chiar temperatură. Normal că ne-am speriat. Le-am făcut analize individual și nu ne-a ieșit nici rotavirus nici enterocolită. Copilașii sunt la grupa mare”, a spus C.B., unul dintre părinți.

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste