(închide)

Zeci de medici români au decedat în timpul gărzilor epuizante. Pe listă, și doctori din Gorj

 

Un medic din Craiova, doctorul Livia Davis, a postat pe pagina sa de socializare o listă a medicilor din România care au decedat în ultimii ani, în timpul sau după gărzi epuizante. Pe această listă se află și numele unor doctori din județul Gorj, dar și din alte localități ale Oltenei.

„Foarte important demersul colegei noastre Dr. Livia David. În spatele imaginii idilice privind viata de medic exista multe tragedii. Cu siguranta mult prea multe!!”, a comentat un G. Dumitra, vicepreședintele Societății naționale de Medicina Familiei și membru în Consiliul național al Colegiului Medicilor din România. 

Livia David, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, a publicat, pe pagina sa de Facebook, o listă cu numele a 31 de medici români care au murit subit, în ultimii ani, în timpul gărzilor, după sau în timpul serviciului. "Eu va prezint aici o listă temporară pe care o puteti completa!! Va rog sa distribuiți!! Lista colegilor decedați prematur, in gărzi sau dupa ele..în timpul serviciului sau imediat dupa...am completat cu conditiile decesului, în măsura în care le-am putut verifica...Au fost colegii si prietenii noștri, fiecare cu povestea sa, una care ar merita cu prisosință sa fie menționată.. fiecare poveste în parte mi-a atins inima, la propriu...va împărtășesc doar câteva..
E povestea chirurgului care, după garda, în sala de operație, facandu-i-se rau, a preferat să continue, pana a terminat ceea ce începuse...colegii s-au oferit să îl ajute, sa termine ei, dar i-a refuzat. După ultimul fir a cerut să fie dus la SMURD...a fost prea tarziu... E povestea cardiologului cu diabet si probleme cardiace ce făcea peste 10 garzi pe luna si pentru care nu s-a găsit un elicopter SMURD..toate erau ocupate.. Cati trebuie să mai murim? Noi suntem cei ce platim uneori cu viața!!", este mesajul postat de medicul craiovean. decizia acesteia de a face publice aceste nume și situații tragice vine după decesul unui medic cardiolog din Arad. Medicul Cosana Claiciu ar fi suferit un infarct și avea 44 de ani. „Acest mesaj este un strigat de disperare al unor medici care sunt medici! Nu ne identificam cu spagarii sistemului , cu aia care nu fac garzi , cu aia care lucreaza 3 ore la stat si restul la privat! Suntem medicii care nu mai putem! Nu ne mai intindeti ca pe guma de mestecat ca nu se mai poate; nu facem parte din categoria lasilor, mitomanilor / oportunistilor ! Ne am ocupat locurile in mod corect si nu suntem cercetati ptr coruptie / spaga / malpraxis”, a scris un alt medic.

Lista completă AICI și mai jos vă prezentăm numele medicilor din Oltenia:

GRIGORE LUPESCU, 55 ani, medic cardiolog, Tg Jiu, 2018 ( pana de curand făcuse 10 garzi/ luna)

COSMIN GIUBELAN, 50 ani, medic chirurg, Târgu Jiu, 2008 (decedat în garda)

DIANA VISIAN, 50 ani, medic neurolog, Tg Carbunesti, 2017 ( moarte subita)

MUGUR TIMOFTE, 43 ani, medic chirurg, Slobozia, 2008 ( decedat a doua zi după garda, în sala de operație)

CONSTANTIN OBOGEANU, 60 de ani, medic de familie, Vâlcea, 2017( decedat în cabinet, a doua zi după garda)

PAUN ..45 ani, medic ortoped, Rm Vâlcea, 2005( decedat în timpul serviciului))

MINCA DANA, 50 de ani, medic de familie, Caracal, 2014 (moarte subita)

AN POPESCU, 57 ani, medic pediatru, Rm Vâlcea, 2004( moarte subita)

MIRELA PROFIR, 46 ani, medic de familie, Craiova, 2014 (moarte subita)

  

Vizualizări: 2,801

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste