(închide)

Ziua Internațională a Alimentației celebrată la Colegiul Tehnic Motru

 

În fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) sărbătoreşte Ziua Mondială a Alimentaţiei, aceasta fiind ziua înfiinţării FAO în 1945, la Quebec, în Canada. În prezent, această zi este sărbătorită în peste 150 de ţări. Plecând de la ideea că, dacă clima este în schimbare agricultura și nutriția trebuie să se schimbe și ele, tema ediţiei din acest an a Zilei Mondiale a Alimentaţiei este axată pe „principii de agricultură sănătoasă care duc la o alimentație sănătoasă”.  La Colegiul Tehnic Motru activitatea a fost coordonata de profesoara Voina Dana alaturi de elevii claselor a X a si a XI a profilul industrie alimentara. Elevii au avut prezentari power point, referate si pe echipe au realizat diferite produse:
Grupa 1: Ciobanu Georgiana, Chitoran Ana-Maria, Bucica Denisa, Cotoarba Daria Produsul: bulgarasi cu cașcaval
Grupa2: Milcu Daniel, Traistaru Alexandru, Bogdan Bianca, Ioncila Natalia Produs: tiramisu
Grupa3: Irizoiu Ana-Maria, Erdelyi Diana,Iosu Marian ,Cerbu Ionela Preparat: cake pops
Grupa 4: Ardeiu Silvia,Bornagel Daria,Sachelarie Gabriel. Produs: briose cu zmeură si fulgi de ciocolată
Grupa 5: Lupsoiu Gheorghe, Bircu Alexandru, Bogdan Robert. Produs: rumba
Grupa 6 : Gujba Alexandru, Godescu Cristian. Produs: alba ca zăpada Toti sunt de la clasa XI C iar Bogdan Bianca a prezentat alimentația sănătoasă
La clasa X C Busuioc Roxana si Lungulescu Roxana au realizat rulada cu nuca de cocos.
La finalul activitatii elevii au primit diplomeși au consumat produsele alimentare.

Galerie foto



Vizualizări: 646

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste