(închide)

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului celebrată la Colegiul Național George Coșbuc Motru

 

Copiii nu s-au bucurat dintotdeauna de locul pe care îl ocupă în prezent în societate. În zilele noastre, ei au atât drepturi și libertăți civile, cât și drepturi legate de familie, sănătate și educație. Orice copil are dreptul să primească o educație care să-i permită dezvoltarea, în condiții nediscriminatorii, a aptitudinilor și personalității sale. Principalele persoane responsabile sunt, desigur, părinții și educatorii, dar și societatea în care trăim.
 

Într-o formulă imprevizibilă și de efect s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului Național George Coșbuc din Motru activitatea dedicată Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.  Elevii claselor  a II-a, a X-a , a XI-a și a XII-a  au fost  ,,eroii” unei activități desfășurate sub semnul recunoștinței și al bucuriei. Programul cultural divers a implicat activ elevii, oferindu-le o viziune dinamică și complexă asupra realității înconjurătoare. Interdisciplinaritate, imaginație creatoare, talent, atitudine, regie și joc de rol, sunt câteva dintre elementele care au probat faptul că educația este impresionantă prin imensa ei varietate. Întregul program organizat a fost un amestec fascinant și inedit  de artă dramatică, recital de poezie, cântec, prezentare de carte, artă vizuală, cultură filozofică și îndrăzneală eseistică. Toate la un loc au venit să consolideze rolul prioritar și fundamental al educației într-o societate care își poate depăși demn și victorios tumultul  existențial prin încurajarea și susținerea adevăratelor valori. Activitatea s-a dovedit a fi rezultatul unei munci de echipă care a adus satisfacție în aceeași măsură dascălilor, elevilor și părinților.

Colegiul Național George Coșbuc din Motru își continuă tradiția de a promova astfel de atitudini față de actul educațional și cultural în beneficiul individului și al societății. Felicitări doamnei director Rodica Păuna și doamnei prof. Gheorghe Aurelia, cât și coordonatorilor acestui proiect, doamnele profesor Stan Lidia, Mustață Ana-Daniela, Motîntău Daniela, Popescu Lucica, Făget Mariana și Bivolaru Marcela!
 

Galerie foto



Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste