(închide)

Ziua Națională, celebrată la Târgu-Jiu și Rovinari!

 

O masă tradițională cu sarmale și fasole cu ciolan va fi oferită de Ziua Națională cetățenilor din Rovinari. Autoritățile locale pregătesc pentru sărbătoarea de pe 1 Decembrie câteva mii de sarmale. Nu va lipsi nici fasolea cu ciolan, vinul fiert și ceaiul fierbinte. Manifestările vor începe de la ora 13,00, pe platoul din fața Casei de Cultură.

„Pe 1 Decembrie, începând cu ora 13:00, vă aștept pe platoul Casei de Cultură, acolo unde, anul acesta, se vor desfășura manifestările dedicate Zilei României și a tuturor românilor. După momentul evocator și ceremonialul religios, vor fi depuse coroane de flori, pentru ca apoi, toți cei prezenți să fie invitați la o masă tradițională cu sarmale, fasole cu ciolan, vin fiert și ceai.  În prima parte a zilei atmosfera va fi întreținută de talentații noștri copii de la Ansamblul „Jiulețul”, iar seara, în jurul orei 17:00, atunci când se aprinde iluminatul ornamental de sărbători, formația Triton va susține cu concert de excepție. Nu vor lipsi nici surprizele pentru cei mai mici românași. Aceștia se vor întâlni cu personaje de poveste, iar cei mai cuminți vor primi bomboane, balonașe și stegulețe tricolore din partea Crăiesei Zăpezii. Seara se va încheia cu o proiecție de film în aer liber”, a declarat Robert Dorin Filip, primarul orașului Rovinari.

Ziua Națională la Târgu-Jiu

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a invitat, de asemenea, gorjenii la manifestările ocazionate de Ziua Națională: „Vă invităm vineri, 1 decembrie, să sărbătorim împreună Ziua Națională a României! Manifestările debutează la ora 10:00, în Piața Prefecturii, la Mausoleul Eroinei neamului nostru, Ecaterina Teodoroiu, unde se va intona Imnul de Stat al României, va avea loc o slujbă de rugă și închinare pentru poporul român și depunerea coroanelor de flori.
Evenimentul dedicat zilei noastre naționale continuă de la ora 11:00, pe Bulevardul Constantin Brâncuși (în fața stadionului municipal “Constantina Diță), unde se va citi mesajul Prim-ministrului României și va avea loc festivitatea în care vor defila militari din cadrul Garnizoanei Târgu Jiu, militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj și militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj.
Pe lăngă defilarea plutoanelor, am pregătit o expoziție de tehnică de intervenție în cadrul căreia participanții au ocazia să vizualizeze cea mai noua tehnică militară din dotarea Garnizoanei Târgu Jiu, dar și tehnica utilizată de către pompierii militari pentru salvarea de vieți și bunuri si tehnica utilizată de către polițiștii și jandarmii gorjeni pentru îndeplinirea misiunilor specifice! Vă așteptăm să spunem împreună: “La mulți ani, România!”, a spus Popescu.

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a invitat cetățenii la Ziua Națională: „Cu ocazia zilei de 1 Decembrie,   vă invităm în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, acolo unde se vor desfășura o serie de evenimente dedicate Zilei Naționale.
Începând cu ora 10:00, în Piața Prefecturii se vor depune coroane de flori la monumentul Ecaterinei Teodoroiu, eveniment urmat de defilarea Gărzii de Onoare pe Bulevardul Constantin Brâncuși (în fața sediului primăriei).
După-amiază, programul continuă în Piața Prefecturii după cum urmează:
Ora 16:30 - intonarea Imnului Național al României de către Corala "Ad Astra" a Colegiului Național "Spiru Haret";
Ora 16:35 - Moment artistic susținut de elevii Școlii Populare de Arte "Constantin Brâncuși", acompaniați de "Taraful de Pripor";
Ora 16:40 - Spectacol de muzică populară susținut de "Taraful de Pripor"
Ora 17:45 - Miniconcert susținut de beneficiarii Centrului de Zi "Christian";
Ora 18:00 - APRINDEREA ILUMINATULUI FESTIV de către beneficiarii Centrului de Zi "Christian";
Ora 18:05 - Moment artistic "Noi suntem Români", susținut de Ansamblul Artistic Profesionist "Doina Gorjului".
Va așteptăm cu drag!”.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste