(închide)

Uleiurile presate la rece de la „Izvorul lui Zamolxe”, benefice pentru sănătate! „Luăm semințele doar de la agricultorii români!”

 

Beneficiile uleiului presat la rece sunt deja cunoscute, de la an la an fiind și mai căutat de consumatorii români. La Polovragi, doi antreprenori au inaugurat anul trecut „laboratorul” de producere a uleiului presat la rece, „Izvorul lui Zalmoxe” fiind o afacere de familie care merge bine! Pasiunea pentru lucrul bine făcut și determinarea de a oferi clientului un produs extraordinar sunt cele două caracteristici ale antreprenorilor Răzvan și Valentin, iar planurile lor de viitor sunt bine puse la punct. Bucură-te și tu de uleiurile artizanale, presate la rece, produse la Polovragi din materie primă românească!

Au apreciat mereu produsele de calitate, iubesc natura și și-au dorit să pornească o afacere care să ofere consumatorului un produs benefic pentru sănătate. Așa că, Răzvan și Valentin au pus la punct un plan de afaceri în care au avut încredere și au aplicat pentru a obține o finanțare de la Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație. Grație Programului pentru studenți al Asociației, Răzvan și Valentin au obținut o finanțare de 80 mii de euro, bani pe care i-au folosit pentru a achiziționa utilajele necesare pentru a își pune în practică ideea de afaceri în comuna Polovragi-Gorj. Anul trecut, plini de entuziasm au pornit la drum și au creat brandul „Izvorul lui Zamolxe”, producând ulei presat la rece din semințe de dovleac, floarea soarelui, din sâmburi de nucă și din rapiță. „Procesul de producție este unul artizanal. Materia primă obținută de la fermieri locali, conaționali, este selectată atent și presată la rece, rezultatul fiind mai apoi decantat natural în vase speciale după o metodă tradițională, cu dorința de a recupera acel gust bun de altădată și de a conserva cât mai eficient vitaminele și nutrienții care fortifica și ajută organismul, menținându-i echilibrul”, potrivit site-ului https://izvorulluizamolxe.ro/.

Așa cum scrie și pe site-ul lor, cei doi antreprenori achiziționează materia primă direct de la agricultorii din România, căci afacerea au pornit-o de la ideea că pot ajuta comunitatea. „Iubind atât natura, cât și ideea de hrană curată pentru trup și suflet, am pornit la drum cu o bună înțelegere a potențialului de bio-agricultură al zonei, al României în general. Am aplicat pentru finanțare și am obținut-o! Astăzi, gama de produse Izvorul lui Zamolxe include 4 tipuri diferite de ulei presat la rece – din floarea soarelui, sâmburi de nuci, sâmburi de dovleac și rapiță. Semințele le achiziționăm de la agricultorii români, producători autohtoni, tocmai pentru a îi ajuta. Am cumpărat semințele de floarea soarelui din județul Olt, sâmburii de nucă și semințele de dovleac din Bacău, iar rapița din județul Timiș. Semințele trebuie ținute în anumite condiții, iar de când am pornit pe acest drum, am învățat foarte multe lucruri. Învățăm zilnic, mai facem și greșeli, ceea ce este normal, dar învățăm din ele. Mie, personal, îmi place foarte mult ceea ce fac acum! Avem patru angajați la laborator. Așa îi spunem noi, laborator. La Polovragi avem utilajele, mașina de presat, aparatul de îmbuteliere, filtrele, acolo se întâmplă totul!”, a spus Valentin Nicolae pentru Pagina Olteniei.

Etichetele sticlelor de ulei le-au gândit Valentin și Mihaela, soția sa; le fel și imaginea brandului „Izvorul lui Zamolxe”. 

 

Produsele „made in Polovragi”, apreciate de consumatori!

 

Românii au început să aprecieze produsele de calitate, naturale, benefice pentru sănătate. Aceasta este concluzia lui Valentin după participarea la mai multe târguri de profil. „Până acum am participat cu produsele noastre la două târguri de profil, urmând altele. A fost surprinzător de bine! Am vândut și am putut discuta cu oameni care aveau aceleași pasiuni ca mine. Românii au început să aprecieze produsele de calitate, știu ce înseamnă uleiul presat la rece, ce benefic este pentru sănătate. Am învățat câteva lucruri noi de la unii dintre clienți. Vindem, de asemenea, și online, direct de pe site-ul nostru https://izvorulluizamolxe.ro/

De exemplu, preferatul meu este uleiul de rapiță. Poate fi folosit la preparea peștelui, la sosuri, dressinguri, bruschete, în patisserie poate înlocui margarina. Pe site am postat și câteva rețete interesante și ușor de preparat, rețete la care este folosit uleiul produs de noi”, a mai spus Valentin.

Dacă doriți să achiziționați ulei presat la rece, de o calitate superioară, accesați site-ul  https://izvorulluizamolxe.ro/

În această perioadă, pentru a venit în sprijinul clienților, cei de la „Izvorul lui Zamolxe” au și oferte speciale. Trebuie să știți că  uleiurile nerafinate sunt bogate în substanțe nutritive și au un gust particular, culoare, vâscozitate și o aromă aparte! 

Nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, trebuie doar să încercați produsele de la „Izvorul lui Zamolxe”!

Galerie foto




Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste