(închide)

Fotograful Ionel Scăunașu a primit premiul „Restitutio. Brâncuși” pentru promovarea operelor de la Târgu-Jiu

 

Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” a decis ca PREMIUL „RESTITUTIO. BRÂNCUȘI” să îi fie acordat fotografului Ionel Scăunașu, care a promovat prin fotografiile sale operele lui Constantin Brâncuși. 
Anual, Asociația acordă acest premiu în semn de apreciere pentru activitatea de promovare a operelor lui Constantin Brâncuși și a municipiului Târgu-Jiu. Nominalizarea din acest an a fost propusă de Marinela Strîmbulescu, membru de onoare al Asociației cultural-istorice „Dumitru și Maria Pleniceanu”, fiind validată în unanimitate de către conducerea Asociației. „Conform Statutului, asociația noastră instituie și conferă premii personalităților culturii și istoriei României pentru activitățile depuse, din anul 2019, acordând cu ocazia Zilei Naționale Brâncuși, Premiul „Restitutio. Brâncuși”, celor care prin activitatea lor contribuie la popularizarea operelor și personalității sculptorului gorjean”, a transmis profesorul Andrei Popete Pătrașcu. „Mulțumesc foarte mult Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” că mi-ați dat o astfel de onoare. Acest premiu îmi îmbunătățește încrederea în sine. Multumesc mult pentru premiu”, a scris Ionel Scăunașu, pe pagina sa de socializare.

Artistul fotograf Ionel Scăunașu a vernisat expoziții fotografice la Târgu-Jiu, dar și la Drobeta Turnu Severin. La Târgu-Jiu, fotografiile au fost expuse în Parcul Coloanei Fără Sfârșit din Târgu Jiu la aniversarea celor 80 de ani de la inaugurarea ansamblului brâncușian. Palatul Culturii ”Teodor Costescu” a găzduit o excepțională expoziție de fotografie, compusă din 40 de fotografii cu operele lui Brâncuși, din cele două parcuri din Târgu-Jiu, surprinse în cele patru anotimpuri. „Este un omagiu, un tribut adus zeului sculpturii moderne Constantin Brâncuși”, a mărturisit artistul fotograf Ionel Scăunașu.

www.asociatiapleniceanu.com

Galerie foto




Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste