Instrumentista Georgiana Dulcu, voluntar la un after-school din Craiova: „Voluntariatul mă ajută să mă dezvolt pe plan personal”

 

Gorjeanca Georgiana Dulcu, 20 de ani, iubește muzica și de mică și-a dorit să învețe să cânte la instrumente la care nu performează foarte multe fete! Așa că a ales cavalul și nu regretă. De asemenea, talentata fată cântă la fluier, nai și practică jocurile populare, la care este de asemenea foarte pricepută. Acum este studentă la Craiova, la Facultatea de Pedagogie Muzicală, în anul I și este voluntar la un after-school deschis de curând în Bănie. „Voluntariatul l-am început în octombrie când am început facultatea. Este pentru dezvoltarea mea personală, pentru a învăța ceva nou si pentru a cunoaște oameni noi. La after-school am început de curând”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Georgiana Dulcu.

Originară din Gorj, mai exact din comuna Țânțăreni, satul Florești, Georgiana Dulcu este unul dintre cei mai talentați elevi care cântă la caval, instrument pe care a învățat să îl „manevreze” la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu. În general, la caval cântă băieții, fiind un instrument destul de dificil. Georgiana, acum studentă la Pedagogie Muzicală la Craiova, știe să cânte și la fluier și la nai. „Primul instrument la care am cântat a fost fluierul, apoi naiul, și apoi am descoperit cavalul. Pasiunea pentru fluier am descoperit-o înainte să fiu elevă la SPA. Am studiat cavalul cu domnul profesor Ștefan Popescu, care mă încurajează să îmi urmez pasiunea pentru muzică și căruia îi mulțumesc pentru tot ceea ce face pentru mine. (...) Muzica pentru mine înseamnă un lucru fără de care nu aș putea trăi, fără ea viața mea mea nu ar mai avea niciun fel de culoare. Pe lângă muzică mai sunt pasionată și de dansul popular, făcând parte din Ansamblul de dansatori Juniorii Doinei Gorjului”, a spus Georgiana Dulcu.

Voluntar în timpul liber

De când a început studiile universitare, Georgiana Dulcu a ales să practice voluntariatul, fiind convinsă că această experiență o va ajuta mult pe viitor. Când s-a ivit ocazia a ales să activeze la un after-school din Craiova. CENTRUL DE ASISTENȚĂ ȘI ÎNDRUMARE ȘCOLARĂ ȘI SOCIALĂ A FOST INAUGURAT este locul unde Georgiana face voluntariat, iar proiectul propune o opțiune modernă, care combină metode,  programe și instrumente specializate, pe care le particularizează în funcție de nevoile noilor generații. „Fac voluntariat la after school în Craiova.  Voluntariatul l-am început in octombrie când am început facultatea. Atunci se făceau înscrieri și mi s-a părut interesant, mai ales pentru dezvoltarea mea personală, pentru a învăța ceva nou și pentru a cunoaște oameni noi. Am activități cu copiii, la after-schoolul care s-adeschis de curând. Îmi plac foarte mult copiii și de aceea am si ales această activitate. Cavalul mereu va rămâne pasiunea mea și vreau sa îmi fac și o profesie din caval și fluier, de cântat mereu o să mă străduiesc să îmi fac timp!”, a mai adăugat Georgiana Dulcu. 

Galerie foto




Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste