(închide)

Mihaela Andrei, olimpică la biologie: „Munca neîntreruptă și dorința de a reuși constituie pârghiile succesului!”

 

Eleva Mihaela Andrei este un tânăr exemplar, ambițios și determinat să reușească în viață prin forțele proprii. Va participa la faza națională a olimpiadei de biologie, clasa a XI-a, acesta fiind al doilea an în care eleva bifează această performanță. Despre Mihaela Andrei, profesorul Cristina Tatomir, cea care a pregătit-o pentru competiție și nu numai, spune că Mihaela „uimește prin naturalețe si privește performanțele ca pe un răspuns firesc la munca pe care o depune”.

La cei 17 ani ai săi, Mihaela Andrei este descrisă de unul dintre oamenii care îi sunt profesori la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” drept un elev exemplu, perseverent și inteligent. Zilele trecute, Mihaela Andrei a obținut 97 de puncte la olimpiada județeană de biologie, calificându-se la faza națională. Târgujianca participă la această olimpiadă încă din primul an de liceu și mereu a avut rezultate foarte bune. „Mihaela Andrei este o elevă de nota 10 la toate disciplinele, uimește prin naturalețe și privește performanțele ca pe un răspuns firesc la munca pe care o depune. Câștigă pentru a doua oară consecutiv calificarea la etapa națională a Olimpiadei de biologie, dar anul acesta s-a remarcat printr-un punctaj aproape de nota 10, ceea ce onorează în primul rând instituția de învățământ!”, a spus profesorul Cristina Tatomir, dascălul care a ajutat-o pe Mihaela să iubească și mai mult biologia.

Se pregătește intens la toate materiile

Biologia este, fără urmă de îndoailă, materia preferată a adolescentei de la CNET. Învață cu drag și mai ales pentru că vrea să știe cât mai multe lucruri. Mihaela Andrei este ambițioasă și a dovedit mereu că poate face față cu biro provocărilor. „Pregătirea pentru olimpiadă am început-o încă din primele luni ale anului școlar. Particip la olimpiada de biologie din primul an de liceu, iar in clasele a X-a si a XI-a am reușit chiar să trec mai departe, la etapa națională a acestei competiții. Consider că anul acesta competiția a fost destul de riguroasă, fiind subiecte serioase și complicate. Desigur, ambiția mea să dovedesc ceva și-a găsit resorturi în adversarii ambițioși care au participat alături de mine, mai ales în colegul meu Răzvan Voicu, care mi-a fost atât oponent, cât și partener de studiu pe tot parcursul pregătirii teoretice pentru aceasta olimpiadă”, a declarant Mihaela Andrei. Pentru adolescentă, biologia este materia care o intrigă, o face să caute răspunsuri. „Mă atrage prin natura ei și îmi este ușor să o învăț, deoarece o fac cu drag. Notele mele mari provin, în primul rând, din ambiția mea adânc întipărită de a face față provocărilor. În al doilea rând, pot spune că am respect pentru cadrele didactice, care mă împiedică să fiu nepregătită la evaluări și la ore în general, deoarece efortul dumnealor se reflectă în mod direct prin rezultatele elevilor. De asemenea, concurența constituie și ea un factor important, de care eu nu am dus lipsă, deoarece colegii mei s-au dovedit mereu ingenioși, muncitori și foarte inteligenți. Deși poate dumneavoastră considerati că ar exista, totuși, "un secret", vă pot spune cu certitiudine că munca neîntreruptă și dorința de a reuși constituie pârghiile succesului pe orice plan ne-am dori să înaintăm!”, a adăugat Mihaela Andrei.

Își dorește să devină medic

Olimpica își dorește să devină medic și va susține, la anul, admiterea la Facultatea de Medicină și Farmacie din București. Știe că poate demonstra că atât ea, cât și alți tineri din generația sa, pot ajuta România să evolueze. „În ceea ce privește viitoarea mea carieră, îmi doresc să devin medic, iar specializarea mi-o voi alege pe parcursul facultății. M-am hotărât să aplic la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, sperând să reușesc să fac față examenului dificil de admitere. Pentru viitor, sper ca, cu ajutorul lui Dumnezeu, să termin facultatea cu bine și să ajung un cadru medical corespunzător pregătit, care să fie capabil de a pune interesele pacientului mai presus de cele proprii. Îmi doresc din suflet ca România, prin mine și prin mulți alți tineri capabili, inteligenți și ambițioși să poată evolua, treptat, spre mai bine. Am convingerea că se poate!”, a declarat olimpica Mihaela Andrei de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu.  

Galerie foto



Vizualizări: 3,121

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste