(închide)

11 cupluri din Motru au celebrat 50 de ani de căsnicie

 

De Dragobete, la Motru, au fost celebrate cuplurile care au peste 50 de ani de căsnicie. Astfel, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Motru, Casa de Cultură a Municipiului Motru şi organizaţiile pensionarilor au organizat „Balul Nunţii de Aur”. În acest fel au dorit să își arate respectul pentru motrenii care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Evenimentul, care a devenit deja o tradiţie, a avut loc la Catedrala Ortodoxă Motru. 
Următoarele familii au participat la „Balul Nunţii de Aur 2021”: Brebinaru Mihail şi Maria; Busuioc Lazăr şi Antonia; Cuţui Dumitru şi Varvara-Sonia; Dobrogeanu Gheorghe şi Mariana; Dosoniu Ion şi Viorica; Drumuş Dorel şi Elisabeta; Frăţilă Constantin şi Maria; Oprică Tudor şi Viorica; Tomescu Petre şi Anica; Turburan Cristel şi Oprica; Vasilescu Marian şi Constantina.

Din cauza restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei Covid nu a fost posibilă şi organizarea unei mese festive în cinstea sărbătoriţilor.
„Nu întâmplător data aleasă pentru desfăşurarea evenimentului a fost în ziua de 24 februarie, când românii sărbătoresc Dragobetele, ziua dragostei. Au participat la acest eveniment deosebit 11 familii, care au primit din partea organizatorilor suma de 500 de lei, o diplomă şi un buchet de flori. Respectul pe care îl datorăm acestor oameni care sunt dovada vie că valori aparent perimate în societatea noastră sunt încă valabile nu poate fi bineînţeles cuantificat valoric, însă această minimă recunoaştere a fost foarte apreciată de cei prezenţi”, a spus edilul Cosmin Morega. 

Vizualizări: 1,260

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste